Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1PERCE ÉRKEZETT: baleset ! Rohantak a mentők: Közel 12 km-es a torlódás, SÁVZÁRÁS! A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 12 kilométeres!
Mindenegyben Blog - 2023. január 20. (péntek), 13:20

1PERCE ÉRKEZETT: baleset ! Rohantak a mentők: Közel 12 km-es a torlódás, SÁVZÁRÁS! A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 12 kilométeres! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 jan 20
Hirdetés
[ ]

Esőben vezetés: kerüld el a veszélyt 4 + 1 lépésben

Az esőben vezetés talán nem akkora mumus, mint a jeges úton való közlekedés, de egy könnyű záporban is rengeteg hibát lehet véteni autósként, hát még ha özönvíz szerűen zúdul ránk a mennyei manna. A legtöbben hajlamosak vagyunk ugyanazokat a hibákat elkövetni, vagy inkább bizonyos dolgokat elfelejteni. Pedig az esőben vezetés nem egy ördöngös mutatvány, csupán észben kell tartani bizonyos szabályokat a balesetmentes közlekedés érdekében. A tavaszi és őszi nagy esőzések közepette azért nem árt felkészülni. Összeszedtünk néhány tippet, amikkel megelőzhetjük a balesetet, vagy karambolt.

Sajnos az autósiskolákban is csak elméletben tanítják, hogyan kell zuhogó esőben vezetni. Azt ugyan megtanuljuk, hogy a fékút a száraz úthoz képest a kétszeresére nő, a látási viszonyok csökkennek. Épp ezért be kell látnunk, hogy a jó vezetési érzék és a tökéletesnek hitt reflexeink mit sem érnek. Ha pedig az autó sincs megfelelően felkészítve és a vezetőnek fogalma sincs, hogyan élhetné túl az ítéletidőt baleset nélkül, akkor két dolgot tudunk tanácsolni:

  • Iratkozzon be egy vezetéstechnikai tréningre, ahol szerezhet némi tapasztalatot és magabiztosságot a rázósabb helyzetekre is.
  • Olvassa rendszeresen blogunkat, ahol a való életből vett tapasztalatainkkal – ugyan elméletben – próbálunk segíteni, hogy a következő esetben már eszébe jussanak a teendők.
  • 1. Ellenőrizd rendszeresen autódat, esőben vezetés ide vagy oda!

    Te emlékszel még mennyi az autódon a gyárilag előírt keréknyomás? Egyáltalán néha szoktad ellenőrizni? Pedig rendszeresen kéne. Szerencsére a pontos értékeket minden autóban nagyjából ugyanott találjuk: a vezetőoldali ajtó keretére ragasztott matricán, a kesztyűtartó fedelének belső felületén, esetleg az üzemanyagtöltő nyílás fedelének környékén. A legtöbb új autón persze van erre belső elektronika, ami szól, ha esetleg ráférne egy pumpálás az abroncsokra, de havonta egyszer azért érdemes kérni a benzinkúti személyzet segítségét, hogy nézzen rá az abroncsnyomásra. Ugyanígy a gumik profilmélységét is rendszeresen kéne ellenőriznünk, mert már ezzel a két látszólag apró dologgal is rengeteget javítunk a túlélési esélyeinken. Ugyanis esőben vezetve, félig leeresztett gumikkal, a vízelvezető bordák nem tudják megfelelően kiszorítani maguk alól a vizet.

    A cikknek még nincs vége, lapozz!
    Kapcsolódó cikkünk
    1PERCE ÉRKEZETT: Halálos baleset ! Rohantak a mentők: Közel 10 km-es a torlódás, SÁVZÁRÁS! A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 10kilométeres!

    Balesetek,...
    Elolvasom a cikket

    Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés