Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
250 ezret is érhet most egy ilyen 10 forintos: a te tárcádban is ott lapulhat egy?
Mindenegyben Blog - 2022. február 12. (szombat), 13:36

250 ezret is érhet most egy ilyen 10 forintos: a te tárcádban is ott lapulhat egy?

Hirdetés
Hirdetés
2022 feb 12

Sokan azt gondolják, hogy a forgalomból kivont pénzek már semmit sem érnek, és azoknak maximum érzelmi értékük van. Fizetni már nyilvánvalóan nem tudunk velük, azonban az internetes kereskedőoldalakon bárki utánanézhet, hogy ma is van kereslet a régi pénzekre gyűjtők részéről, és jóval az eredeti névértékük felett.

Csak néhány tételt emelünk ki, amelyet a hazai aukciós oldalakon találtunk. Egy 1900-as kibocsátású 10 koronásért 375 ezer forintot kérnek, ugyanakkor 48 ezer forintért kínálnak egy 1946-os kibocsátású 100 ft-ost.

Hirdetés
[ ]

Az ugyanazon évjáratú tízforintosok értéke azonban még ennél is nagyobb: állapotuktól függően a 100 ezer forint körültől akár 250 ezer forintig terjedhet az áruk!

Bár az 1962-es 10 ft-ost már akár 20 ezer forintért is megkaphatunk. Ugyanakkor még az 1 ft-os is érhet több ezer forintot, így például az 1950-os kibocsátású 1 ft-osokat 7500 Ft-ért kínálják.

Befektetésnek is tekinthetjük tehát, ha a forgalomból kivont pénzek esetében mindig félreteszünk azokból egy példányt, figyelembe véve azt is, hogy a régebben kibocsátott pénz mindig többet ér. Évtizedek múlva akár kiderülhet, hogy hónapokra elegendő tartalékot képeztünk (persze, ha eladjuk a régi pénzeket).

Neked mi a véleményed?

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés