Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
5 perce érkezett!Gulyás Gergely BEJELENTETTE pályafutásának egyik LEGJOBB hírét, ami MINDEN magyar embert érint:
Mindenegyben Blog - 2021. március 25. (csütörtök), 12:54

5 perce érkezett!Gulyás Gergely BEJELENTETTE pályafutásának egyik LEGJOBB hírét, ami MINDEN magyar embert érint: (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 már 25

JÓ hírek érkeztek! Gulyás Gergely közölte a dátumot: ekkora tudunk nyitni:

JÓ hírek érkeztek! Gulyás Gergely közölte a dátumot: ekkora tudunk nyitni:

Legkorábban április 12-én tudunk nyitni – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. 

Gulyás Gergely hozzátette: könnyen lehet, hogy ezt a dátumot egy héttel el kell tolni. A miniszter erről az iskolák kapcsán beszélt, de azt nem jelezte, hogy ezt csak azt oktatási intézményekre érti.

Arról is beszélt: akkor lehet csak nyitni, ha elérik a 2,5 milliós beoltottságot, előtte nem. “Jelenleg azonban lazítani nem tudunk”, mert nagyon “aggasztóak a mostani számok.”

Hirdetés
[ ]

“Az látjuk, hogy a harmadik hullámnak nincs vége, a helyzet egész Európára igaz, és a helyzet Magyarországon is rossz.” A helyzet komoly – szögezte le – azonban az egészségügyi ellátórendszer képes biztosítani a növekvő kapacitási igényeket. “Tudjuk bővíteni a kórházi kapacitásokat” – mondta.

Gulyás megismételte: egyetlen megoldás van a járványra, az oltás.

Jelenleg 650 ezer olyan nyugdíjas van, aki nem regisztrált. Arra kérjük őket, hogy regisztráljanak.

Az idősotthonokban, ahol beadták az első oltásokat, egy százalékra csökkent a fertőzésarány – jelezte a miniszter. Szerinte ha beoltják az időseket, jelentősen csökkennek majd a járványügyi számok.

Gulyás arról is tájékoztatott, hogy az operatív törzs megvizsgálja majd a gazdasági kamara bolt- és plázanyitási kérdéseit és javaslatait, erről holnap fognak dönteni. Szerinte azt kell majd figyelembe venni, hogy a húsvét előtti időszakban ne alakulhassanak ki hosszú sorok a boltok előtt.

Reggel megírtuk: ismét többen hunytak el a koronavírus miatt egy nap alatt Magyarországon, mint korábban bármikor: 272 újabb áldozatot jelentettek csütörtök reggel. Ezzel 19 224-re emelkedett az áldozatok száma.

Nyitási tervek:

A kormány eldöntötte, hogy ha 2,5 milliót eléri az oltottak száma, akkor kinyitnak az iskolák, a középiskolák és az óvodák is. Ez legkorábban április 12-én, vagy április 19-n történhet meg. A nyitás előtt a tanárokat, óvónőket regisztráció után, önkéntes alapon beoltják.

Üzletek nyitvatartása:

Hirdetés

Az iparkamara javaslatokat tett, melyek minden üzletre azonos módon vonatkoznának: 10 négyzetméterenként egy vásárló lehetne a boltokban. A kormány arra kérte az Operatív törzset, vizsgálja meg ezeknek a szabályozásoknak az életszerűségét, holnap döntés születhet. Azonban fel kell mérni, hogy különösen a húsvét előtti időszakban egy ilyen, egyébként szükséges döntés milyen hosszú sorokat eredményezne a boltok előtt - mondta Gulyás Gergely.

Kérdésekre adott válaszok

A gyermek sportolók tömeges, többnyire zárt helye történő edzéseit miért nem kellett felfüggeszteni? Válasz: a versenyengedéllyel rendelkező sportolók edzhetnek így, ha azt akarjuk, hogy az élet ne álljon le teljesen, akkor az akár az olimpiára készülő sportolókat megfosztani a versenyzés lehetőségétől, az nem helyes. A biztonsági előírásokat ezeken a helyeken betartják.

Mennyi ideig tart a védettség a fertőzés után? Válasz: Aki átesik a fertőzésen, az néhány hónapig védett marad, a 4 hónap egy reális időszak. A brit mutáns a legveszélyesebb, a fiatalokat is nagyobb számban éri el. Amostani megbetegedések 80 százaléka ehhez a mutánshoz köthető.

A Nemzetközi Oltóközpont visszafizeti a regisztrációs díjakat, a megváltozott jogszabályi környezetre hivatkozva, mi a helyzet most ezzel az oltást ígérő magáncéggel? Válasz: Fogyasztóvédelmi eljárás indult a cég ellen, semmiféle jogszabály nem változott meg, Magyarországon és máshol is állami beszerzés van, nem történt változás.

Vasárnap óraátállítás, mi lesz az óraátállítás eltörlésének módja? Válasz: Ez felettünk áll, uniós döntés lesz, Magyarország benne van ebben, ha konszenzusra jutnak a tagállamok, akkor tudja Magyarország is törölni az óraátállítást.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés