Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
66 éves korában váratlanul hunyt el a kivételes tehetségű magyar színésznő!Semmi nem utalt a tragédiára!
Mindenegyben Blog - 2022. szeptember 19. (hétfő), 16:23

66 éves korában váratlanul hunyt el a kivételes tehetségű magyar színésznő!Semmi nem utalt a tragédiára! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 szept 19

Csodagyerekként kezdte, és később sem tört meg a karrierje. Óriási veszteség, hogy nincs többé.

Bulla Elma előbb volt sztár Bécsben, mint Budapesten. Csodagyerekként indult – tízévesen már az osztrák fővárosban lépett fel – és a későbbiekben sem tört meg a karrierje – írja az Újságmúzeum.

Egy évvel az I. világháború előtt született a Felvidéken, Selmecbányán. Hamar kiderült, a színpad a mindene, így a szülei (az édesanyja után kapta az Elma nevet) tánciskolába küldték és az is hamar eldőlt, a prózai szerepekben is lubickol a kicsi lány. Tízévesen már Bécsben lépett fel (két éven keresztül), itt tűnt fel a fenomenális tehetség Max Reinhardtnak, aki a korszak egyik legbefolyásosabb színházi embere volt. Ő vette szárnyai alá a Munczi Bulla művésznéven fellépő lányt.

Miközben Bécsben már sztár volt, Budapesten keveset tudtak a törékeny szépséggé érő Bulla Elmáról. 1934-ben aztán az író és színházigazgató Bárdos Artúr megnézte egy darabban és a fejébe vette, hogy „hazacsábítja” a színésznőt. Sikerrel járt, itthon pedig hamar a lábai előtt hevertek a kritikusok. Kosztolányi Dezső is oda volt a modorosságot mellőző színésznőért, egy ízben ezt írta róla: „Ez a színésznő törékeny vállain a fönséget hordozza.”

Bulla Budapesten is ismert lett és hamarosan a szerelem is rátalált. Történt, hogy a folyamatos fellépések megviselték a hangszálait, az orvosok pedig egy svábhegyi szanatóriumba utalták be. Pillanatok alatt szerelemre lobbant a kezelőorvosával, dr. Nagy Endrével. Néhány hónappal a megismerkedésük után Bulla igent mondott az orvosnak, így 1936-ban összeházasodtak. A ceremóniára a Mátyás templomban került sor, a nyilvánosság teljese kizárása mellett. Nem holmi úri huncutságról volt szó, Bulla Elma így akarta megvédeni a magánéletét, hiszen a pesti bulvárlapok naponta próbáltak sztorit kerekíteni az imádott színésznő életéből.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés