Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
66 éves korában váratlanul hunyt el a kivételes tehetségű magyar színésznő!Semmi nem utalt a tragédiára!
Mindenegyben Blog - 2022. szeptember 19. (hétfő), 16:23

66 éves korában váratlanul hunyt el a kivételes tehetségű magyar színésznő!Semmi nem utalt a tragédiára! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 szept 19

Ide tartozó párhuzam, hogy Bullához hasonlóan a kor másik ismert színésznője, Bajor Gizi is a kezelőorvosába lett szerelmes, dr. Germán Tiborba, akihez a fülproblémái miatt fordult. Az ő kapcsolatuk viszont tragikus véget ért, ugyanis az agykéregsorvadásban szenvedő Germán rögeszméje lett, hogy a felesége agydaganatban szenved. Bajor Gizinek, Germánnal ellentétben semmi baja nem volt, ám a férje halálos adag morfiuminjekciót adott be neki.

De visszatérve Bulla Elmához...

Hirdetés
[ ]

A házassága végül nem lett hosszú életű, de erről főleg a politika tehet. Dr. Nagy Endre a származása miatt már nem érezte biztonságban magát Budapesten, ezért Bullával együtt New Yorkba költözött 1939-ben. Nyolc hónap elteltével viszont a honvággyal küzdő színésznő hazautazott és ezzel a házasságukra is pontot tett (dr. Nagy Endre 1947-ben halt meg úgy, hogy soha többé nem látta Budapestet).

Bulla nem csak a színházban, a filmeket is sztár lett

Legtöbbször a megcsalt, de megbocsátó feleség szerepét osztották rá. Számtalan filmben játszott, egészen 1943-ig, aztán tíz év szünet következett, de aztán nem volt megállás. A színházban és a filmvásznon is zseniálisan formálta meg Giza szerepét a Macskajátékban. Később újra megházasodott, az újságíró Fendrik Ferenc felesége lett. Róla tudni kell, hogy 1945 után a Magyar Nemzet tollforgatója volt és Bullával egy darab kapcsán ismerkedtek meg.

A csodagyerekből lett kivételes színésznő 1980-ban, 66 éves korában hagyta itt ezt a földi világot. A férje öt évvel később követte őt, a Farkasréti temető egyik sírköve alatt pihennek egymás mellett.

Nyugodj békében, Bulla Elma!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés