x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
80 ezerért akarják megvenni a nyugdíjasok szavazatát!A nyugdíjasok nem koldusok! Nem kérnek alamizsnát..
Mindenegyben Blog - 2021. október 02. (szombat), 13:34

80 ezerért akarják megvenni a nyugdíjasok szavazatát!A nyugdíjasok nem koldusok! Nem kérnek alamizsnát..

Hirdetés
Hirdetés
2021 okt 02
Hirdetés
[ ]

A kormány minden nyugdíjasnak 80 ezer forintot ajándékoz oda nyugdíjprémium címén még ebben az évben. Eme nagylelkű gesztus a miniszterelnök állítása szerint a gazdaság teljesítményének köszönhető. Azonban a rendkívüli nyugdíjjuttatás kormányzati indokára erőteljesen rácáfolnak a tények. Hacsak a kormány a gazdasági teljesítmény fokmérőjének nem az alább következő mutatókat tekinti: 1 euró: 360 forint. 1 liter benzin: 465 forint (történelmi rekord). Minimálbér: 442 euró (az Európai Unióban az utolsó előtti). Államadósság: 37 743 milliárd forint (történelmi rekord). Költségvetési hiány: 1900 milliárd forint. Infláció: 5,3 % (a legmagasabb az Európai Unióban).

A kormány az elmúlt 11 év alatt nem állította vissza a 13. havi nyugdíjat, annak ellenére sem, hogy a miniszterelnök az eltelt hosszú évek során nap, mint nap arról szónokolt, a magyar gazdaság egy világraszóló csoda. Lásd: "Az utolsó tíz évünk volt a legsikeresebb tíz az elmúlt száz év magyar történetében”. Fájóan szembeötlő viszont, hogy a kormány a „legsikeresebb tíz” év során valamiképpen megfeledkezett arról, hogy ebből a „csodából” a polgárok is részesüljenek. Példának okáért a családi pótlék összege 11 éve változatlan (12 200 forint). Amiként az öregségi nyugdíjminimum összege is 11 éve ugyanannyi (28 500 forint). Ahogy elkerülte a kormány figyelmét az Áfa is, amely a legmagasabb az Európai Unióban (27 %). 

A most kiosztásra kerülő nyugdíjprémium valójában gátlástalan, és erkölcsöt nem ismerő szavazatvásárlás, ami az egyik legpiszkosabb választási trükk. Ez a fajta kormányzati pénzszórás megalázó, és lealacsonyító. Könyöradomány helyett tisztességes, méltányos, és értékálló nyugdíjat kell biztosítani minden polgárnak. A nyugdíjasok nem koldusok. A nyugdíj pedig nem alamizsna.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés