Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A 11 legkedveltebb rágcsálnivaló szilveszterre! Ellenállhatatlan finomságok!
Mindenegyben Blog - 2020. december 30. (szerda), 21:43

A 11 legkedveltebb rágcsálnivaló szilveszterre! Ellenállhatatlan finomságok! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 dec 30

Valami olyasmi nassolnivalót keresel szilveszterre, amiből sok lesz, gyorsan és könnyen elkészíthető? Jó hírünk van, mert megtaláltad! :)  Ha pedig finom előételeket keresel az óév utolsó napjaira, arra is adunk pár tippet, ha idekattintasz. B.U.É.K!

Sajtos rúd

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 14 dkg margarin, 1 dkg élesztő, 5-5 dkg reszelt sajt, 1 dkg só, 2 tojássárgája, kb 1-2 dl tejföl.

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, az élesztőt kevés vízben áztatva hozzáadjuk, a többi anyaggal könnyű tésztát gyúrunk. 4-5 órát hideg helyen pihentetjük (jó, ha este gyúrjuk be és hűtőszekrényben reggelig pihen). Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, tepsibe tesszük, tetejét tejfölös tojássárgával megkenjük és reszelt sajttal beszúrjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng.

Hirdetés
[ ]

Pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 1,5-2 dkg só.

Az élesztőt pici vízben megáztatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a többi anyagot, és jól kidolgozzuk. 3-4 órát hideg helyen pihentetjük. Ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, szaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tejfölös tojássárgával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 20-25 perc takarékláng.

Túrópogácsa

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg tehéntúró, só.

Az anyagokat összegyúrjuk, kétszer egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk mint a vajas tésztát, utána 2 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsákat szaggatunk, tetejét tojással megkenjük és sütjük. Sütése: 15 percig teljes lángon előmelegített sütőben, 8-10 perc takaréklángon.

Vaníliakifli

Hirdetés

Hozzávalók: 30 dkg sima liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg hámozott őrölt mandula, 5 dkg porcukor.

Az egészet összegyúrjuk, 2 órán keresztül jégen pihentetjük. Kis golyócskákat készítünk és kifli formákra alakítjuk. Sütés után még melegen vaníliás cukorban meghempergetjük. Sütése: előmelegített sütőben kb. 10 perc takarékláng.

Sajtos keksz

Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg sajt, 30 dkg liszt, 2 tojássárgája, só, tejföl.

A fenti anyagokból könnyen gyúrható tésztát készítünk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 8-10 perc, takarékláng.

Sonkás kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, só, 2 tojássárgája és annyi tejföl amennyit felvesz.

A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, középre darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejét tojássárgával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 10-15 perc takarékláng.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés