Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A 11 legkedveltebb rágcsálnivaló szilveszterre! Ellenállhatatlan finomságok!
Mindenegyben Blog - 2020. december 30. (szerda), 21:43

A 11 legkedveltebb rágcsálnivaló szilveszterre! Ellenállhatatlan finomságok! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 dec 30

Sajtos fánk

1 dl vizet, 100 g vajat és 100 g lisztet, csipetnyi sóval lábasban folytonos keverés közben addig főzünk, amíg a kanálról és az edény oldaláról leválik. Azután egyenként három egész tojást keverünk bele, majd az egészet idomítózsákba töltjük, és a gyengén zsírozott sütő pléhre sima nyomócsővel nagyobb dió nagyságú gömböket nyomunk. 15 perces pihentetés után forró sütőben világosra sütjük. Ha a fánkok kihűltek, tetejüket levágjuk és melléje tesszük. Az alsó részt ugyancsak idomítózsák segítségével megtöltjük sajtkrémmel úgy, hogy a fánkból kissé kiálljon, majd a levágott fedeleket a krémre helyezzük.

Csöröge

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 6 tojássárgája, kevés rum, esetleg tejföl, 3 dkg vaníliás cukor

Hirdetés
[ ]

A fenti anyagokból jól gyúrható tésztát készítünk. Félórás pihentetés után késhátnyi vastagságúra nyújtjuk ki és derelyemetélővel 4 ujjnyi széles és hosszú kockára vágjuk. A kockákat középen kétszer bevagdaljuk és forró zsírban szép sárgára sütjük.

Non plus ultra

280 g lisztből, 280 g vajjal, 120 g vaníliás cukorral és 3 tojássárgájával tésztát gyúrunk. Késfok vastagságúra kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A 3 tojásfehérjét 280 g porcukorral nagyon sűrűre keverjük, és megkenjük vele a korongok tetejét. Közép meleg sütőben világos sárgára sütjük és amikor kihűlt, valamilyen finom gyümölcsízzel összeragaszthatjuk.

Köménymagos ostya

250 g liszttel, 25 g vajjal, 10 g sót és 5 g finomra tört, vagy megdarált köménymagot vízzel 15-20 percig gyúrunk, inkább lágy, mint kemény tésztává. Ezután dió nagyságú darabokra osztjuk, és azokat a sima ostyasütő vas közepére helyezzük (tallérsütő). Az ostyasütő két szárát erősen összenyomjuk, de azonnal el is engedjük. Megint összenyomjuk, megint elengedjük mindaddig, amíg a gőz a tésztából mind eltávozik. Az ostyasütő mindkét oldalán melegítve szép világosbarna ostyákat sütünk belőle.

Egyszerű linzerlapocskák

500 g lisztet elmorzsolunk 250 g vajjal, hozzákeverünk fél csomag vaníliás cukrot, 120 g cukrot, 2 tojássárgáját, 1 kávéskanál rumot és annyi tejfölt, vagy nyers tejet, hogy kemény tésztává dolgozhassuk össze. Vigyázat, gyúrni nem szabad! A tésztát egy óráig hideg helyen pihentetjük, lisztezett gyúródeszkán ceruzavastagságúra kinyújtjuk és keksz-szaggatóval kiszúrjuk. A megmaradt tojásfehérjével megkenjük őket és mindegyiknek a közepébe egy hámozott félmandulát teszünk. Sütőben világossárgára sütjük.Kettőt-kettőt barackízzel össze is ragaszthatunk, ekkor azonban csak az egyikre teszünk mandulát.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés