x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ALIG 2 perce jött a hír! Ettől félt minden magyar! Olyat jelentettek be a kutatók a koronavírusról, hogy a hideg rázott ki tőle….és ez bizony Önt is érinti!
Mindenegyben Blog - 2021. február 28. (vasárnap), 17:19

ALIG 2 perce jött a hír! Ettől félt minden magyar! Olyat jelentettek be a kutatók a koronavírusról, hogy a hideg rázott ki tőle….és ez bizony Önt is érinti!

Hirdetés
Hirdetés
2021 feb 28

ALIG 10 perce jött a hír! Ettől félt minden magyar! Olyat jelentettek be a kutatók a koronavírusról, hogy a hideg rázott ki tőle….és ez bizony Önt is érinti!

Egyre több Covid-19 fertőzésen átesett beteg van, akik zavarodottságra és a tartós fáradtságra panaszkodik.

A Washingtoni Egyetem kutatói készítették azt a tanulmányt, amely szerint egérkísérletek során kimutatták, hogy a koronavírus tüskefehérjéje - ami a sejtek megfertőzéséért felelős - át tudja lépni az úgynevezett vér-agy gátat, ami azt jelentheti, hogy a SARS-CoV-2 képes bejutni az agyba is.

Hirdetés
[ ]

Amint a tüskefehérje leválik a koronavírusról, elindul, hogy megfertőzze a sejteket, gyulladást okozva a szervezetben – ez a citokinvihar.

A kutatók szerint az, hogy a COVID-19 bejut az agyba a koronavírus sok tünetére adna magyarázatot. Az eddig is egyértelmű volt, hogy a nehézlégzésért a tüdőbe jutott koronavírusok felelnek, azonban a fáradtságért, levertségért jó eséllyel azok, amelyek az agyig is eljutottak.

A kutatók külön felhívják arra a figyelmet, hogy mivel egyelőre nem ismerjük a koronavírus fertőzés hosszú távú hatásait, senki ne vegye félvállról a vírust.

Forrás: EgészségKalauz

   

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés