Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Bill Gates javasolja a magyaroknak is hogy teljesen műhúsra kellene váltani
Mindenegyben Blog - 2021. február 21. (vasárnap), 17:03

Bill Gates javasolja a magyaroknak is hogy teljesen műhúsra kellene váltani

Hirdetés
Hirdetés
2021 feb 21

Bill Gates szerint jó lenne, ha lassan átállna a világ a szintetikus hús fogyasztására!

A klímaválság elkerülése érdekében Bill Gates szerint az egyik legfontosabb lépés a marhahús-fogyasztás visszaszorítása lenne. Persze azt “politikailag helytelen” lenne kijelenteni, hogy mostantól a világon senki sem tarthat marhát, de, ha még hosszú ideig akarjuk élvezni a bolygónk szépségét, akkor az utolsó előtti percben vagyunk, hogy tegyünk érte valamit.

Hirdetés
[ ]

Bill Gates, a Microsoft társalapítója, aki jelenleg a Bill és Melinda Gates Alapítvány társelnöke és a Breakthrough Energy Ventures befektetési alap elnöke nemrég megjelent „Hogyan kerüljük el az éghajlati katasztrófát” című könyvében megfogalmazza, milyen szükséges lépéseket kell tennünk a éghajlatváltozást előidéző üvegházhatású gázok kibocsátásának megszüntetése érdekében.

“Az állatállomány szempontjából nagyon nehéz a változtatás. Vannak olyan farmok, ahol olyan ételeket adnak nekik, amelyek egy olyan vegyületet tartalmaznak, amely 20%-kal csökkenti a metán-kibocsátást. De sajnos ezek a baktériumok az állatok emésztőrendszerében továbbra is metánt termelnek, ez a fűfélék lebontásához elengedhetetlen. Attól tartok, hogy minél hamarabb jó lenne a szintetikus fehérje-alternatívákra összpontosítani, például a növényi alapú hamburgerekre.” – fejti ki véleményét a világ egyik leggazdagabb embere.

Hirdetés

“Úgy gondolom, hogy minden gazdag országnak át kellene térnie a 100%-os szintetikus marhahúsra. Meg lehet szokni az ízkülönbséget, és azt állítják, hogy idővel még sokkal jobb ízt is ki tudnak kísérletezni. Tehát a közepes jövedelmű és a magasabb jövedelmű országokban úgy gondolom, hogy ez lenne az állati eredetű hús egy egészségesebb alternatívája.” – mondta Bill Gates a Technology Review-nak adott interjújában.

Bill Gates külön kiemelte azt a két vállalatot, akik máris nagy gőzerővel dolgoznak a szintetikus marhahús előállítása érdekében: ezek az Impossible Foods és a Beyond Meat cégek.

Fotó: creativecommons.org

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés