Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Dolgozókat toboroznak! 350 ezer forintos fizetésért dolgozhatsz belföldön! Még érettségi sem kell! Nagyon sok dolgozót keresnek! Mutatjuk hol kell jelentkezned az állásra
Mindenegyben Blog - 2017. október 31. (kedd), 11:59

Dolgozókat toboroznak! 350 ezer forintos fizetésért dolgozhatsz belföldön! Még érettségi sem kell! Nagyon sok dolgozót keresnek! Mutatjuk hol kell jelentkezned az állásra (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 31

FIGYELEM! Többezer magyar melóst keresnek 350 ezres fizetés érettségit sem kérnek és külföldre sem kell menni!

A magyar járműiparban  az elmúlt időszakban óriási beruházásokat jelentettek be. Minden feltétel megvan ahhoz, hogy a szektor hatalmas lendülettel működjön,  csupán egy dolog hiányzik, a munkaerő, miközben hasonló pozíciókra a szomszédban négyszeres a túljelentkezés.

Szakemberek véleménye  arról,hogy  mi vezetett a hiányhoz, és milyen  megoldás lehetséges.

Hirdetés
[ ]

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) döntést hozott  idén 2,3 milliárd euró (kb. 713 milliárd forint) értékű beruházásról, és 41 projektről. A járműipari beruházások dominálnak akárcsak  tavaly, 2016-ban is (összesen 16 projekt), ugyanis a tőke és a létrehozott munkahelyek kétharmadát ez a szegmens fedi le.

A 2015-16-ban megvalósult, folyamatban lévő, vagy bejelentett 20 legfontosabb autóipari beruházással több mint 10 ezer új munkahely jön létre az országban.

A Mercedes-gyár jelentette be legutóbb, július végén hogy Kecskeméten  egy három üzemcsarnokból álló gyárat épít, és ebben az új egységben fényező- és összeszerelő üzemet létesít  a karosszériagyártásra alkalmas gépsorok mellett. Várhatóan 2500 új munkahelyet jelent  majd a magyaroknak a 300 milliárd forintos beruházás.

Ez bizony nagyon jó hírnek tűnik, csupán annyi a baj,  hogy jelenleg is nagy munkaerőhiánnyal küzd a járműgyártás. A helyzetet még az is nehezíti, hogy a győri ipari parkba dolgozni,már nem a szlovákok ingáznak át, hanem éppenséggel  a pozsonyi régióba a győriek járnak át munkát vállalni, például a Volkswagen-gyárba. A statisztikák szerint külföldi telephelyen 116,7 ezer magyarországi lakos dolgozik jelenleg, és majdnem  9 ezren “vándoroltak ki” a magyar munkaerőpiacról csak az előző negyedévben.

Hirdetés

Érdekesség, hogy négyszeres a túljelentkezés, a Szlovákiába költöző Jaguar gyárnál, eközben pedig  vergődik a magyar piac.

Nincs befektetés, ha nincs dolgozó

Magyarországon annyira súlyos a munkaerőhiány, hogy elbuktunk miatta nemrég egy autóipari befektetést is. A Figyelőnek elmondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy az a nagy probléma, hogy  nem tudunk kellő számú munkaerőt biztosítani, ezért esünk el egyes lehetőségektől.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy elfogyott a magyar dolgozó, mert  jelenleg is 230 ezer munkanélküli van az országban, és  csupán 50 ezer betöltetlen állás.

Hatalmasat ugrott a kereslet

Sámson Dorottya, a Profession toborzási üzletágvezetője szerint :”Az elmúlt három évben jelentős változás, hogy az online állásportálokon megjelenő hirdetések közel megháromszorozódtak, a gazdaságilag aktív népesség létszáma viszont stagnál, tehát nincs megfelelő merítés” , de azt is hozzátette még, hogy a kereslet és a kínálat a munkaerőpiacon azért nem fedi egymást ( nem talál egymásra) , mert az elérhető munkavállalók nem azzal a tudással és készségekkel rendelkeznek, mint amiket a cégek keresnek, ugyanakkor közrejátszanak  a területi eltérések is.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Kapcsolódó cikkünk
Hétfőtől ellepik az utakat a rendőrök!Mutatjuk mire figyelj de nagyon!

Hatalmas razzia indul Magyarországon ma reggeltől, 1 hétig tart

Egyhetes Gyorshajtás...

Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés