x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Drámai hír: Koronavírus miatt került kórházba, meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok
Mindenegyben Blog - 2021. április 09. (péntek), 23:09

Drámai hír: Koronavírus miatt került kórházba, meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 ápr 09

Szörnyű hír érkezett, elhunyt Athén olimpiai bajnoka, Igaly Diána - erősítette meg az Origónak a hírt Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.

Korábban az MSSZ közölte a sportvezetőként dolgozó fiát idézve:

Hirdetés
[ ]

„Édesanyám nem érezte jól magát, így elővigyázatossági okokból kórházba vonult. Az egész család kényesen ügyel a rendszeres fertőtlenítésre, maszkviselésre és a biztonságos távolságtartásra, mégis sokakhoz hasonlóan Édesanyám is elkapta a koronavírust. Hálásak vagyunk az orvosok és ápolók odaadó munkájáért! Köszönjük, hogy sokan gondolnak rá és imádkoznak a mihamarabbi gyógyulásáért. Azt szeretnénk, hogy felépülése továbbra is nyugodtan és zavartalanul folytatódhasson”.

 Igaly Diána édesapja, Igaly József válogatott sportlövő volt, aki 1976-ban politikai okokból, pártonkívülisége miatt nem utazhatott a montreali olimpiára.[2] Jelképes volt, hogy lányát a Diána névre keresztelte (akkor még hivatalosan Magyarországon ez a keresztnév nem létezett). Tízéves sem volt, amikor gyakorolni kezdte a lövést, 13 évesen igazolt versenyző lett. 1982-ben a magyar bajnokságon harmadik volt. Első nagy sikerét az 1983-as junior Európa-bajnokság hozta, amelyet megnyert. A felnőtt Eb-n kilencedik helyezett volt. 1983-ban és 1984-ben magyar bajnok volt. Az 1984-es junior Eb-n második helyezett volt. 1986 és 1988 között ismét magyar bajnok lett.

Az 1989-es vb-n csapatban harmadik, egyéniben 12. lett. Egy évvel később világbajnokságot nyert csapatban. Egyéniben tizedik helyen zárt. Ugyanebben az évben az Európa-bajnokságon csapatban második, egyéniben harmadik volt. 1991-ben az ob-n 3. volt. A világbajnokságon csapatban harmadik, egyéniben 8. lett. Az Európa-bajnokságon mindkét versenyszámban aranyérmet szerzett. Az 1992-es magyar bajnokságon második helyezést ért el. Az Európa-bajnokságon csapatban második, egyéniben kilencedik volt. Az 1992-es olimpián még 42. helyezést ért el férfiak között, meghívott női versenyzőként.

Az 1993-as Eb-n skeet csapatban első, egyéniben ötödik volt Dupla trapban 20., csapatban 6. lett. Az ob-n skeetben első dupla trapban harmadik lett. A vb-n dupla trapban 31., csapatban 9. volt. A következő évben Európa-bajnok lett csapatban, harmadik egyéniben. A vb-n dupla trapban 13., csapatban 10. volt. Skeet csapatban világbajnok, egyéniben második volt. 1995-ben az Eb-n negyedik volt skeet egyéniben, csapatban aranyérmet szerzett. Dupla trapban huszonegyedikként zárt. A világbajnokságon skeet csapatban második, egyéniben harmadik, dupla trapban 29. volt. Az ob-n skeetben és dupla trapban is első lett.

1997-ben Az Eb-n negyedik volt csapatban, 10. egyéniben skeetben. Az ob-n skeetben lett első. A következő évben az Eb-n skeet csapatban negyedik, egyéniben tizenharmadik volt. A barcelonai vb-n egyéiben első, csapatban negyedik volt. Az ob-n megvédte tavalyi elsőségét. Az év magyar sportolónője szavazáson második volt. 1999-ben skeetben negyedik, dupla trapban 23. lett a vb-n. Az Európa-bajnokságon skeet egyéniben negyedik, csapatban 5., dupla trappban 16. helyezett lett. Az ob-n skeetben és dupla trappban szerzett aranyérmet. 2000-ben 7. volt az előolimpián. Az Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is második volt. A sydneyi olimpián a selejtezőben második volt. A döntőben szétlövés után szerezte meg a bronzérmet. Az év magyar női sportolója szavazáson negyedik volt.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés