Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Drámai hír: Koronavírus miatt került kórházba, meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok
Mindenegyben Blog - 2021. április 09. (péntek), 23:09

Drámai hír: Koronavírus miatt került kórházba, meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 ápr 09

Szörnyű hír érkezett, elhunyt Athén olimpiai bajnoka, Igaly Diána - erősítette meg az Origónak a hírt Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.

Korábban az MSSZ közölte a sportvezetőként dolgozó fiát idézve:

Hirdetés
[ ]

„Édesanyám nem érezte jól magát, így elővigyázatossági okokból kórházba vonult. Az egész család kényesen ügyel a rendszeres fertőtlenítésre, maszkviselésre és a biztonságos távolságtartásra, mégis sokakhoz hasonlóan Édesanyám is elkapta a koronavírust. Hálásak vagyunk az orvosok és ápolók odaadó munkájáért! Köszönjük, hogy sokan gondolnak rá és imádkoznak a mihamarabbi gyógyulásáért. Azt szeretnénk, hogy felépülése továbbra is nyugodtan és zavartalanul folytatódhasson”.

 Igaly Diána édesapja, Igaly József válogatott sportlövő volt, aki 1976-ban politikai okokból, pártonkívülisége miatt nem utazhatott a montreali olimpiára.[2] Jelképes volt, hogy lányát a Diána névre keresztelte (akkor még hivatalosan Magyarországon ez a keresztnév nem létezett). Tízéves sem volt, amikor gyakorolni kezdte a lövést, 13 évesen igazolt versenyző lett. 1982-ben a magyar bajnokságon harmadik volt. Első nagy sikerét az 1983-as junior Európa-bajnokság hozta, amelyet megnyert. A felnőtt Eb-n kilencedik helyezett volt. 1983-ban és 1984-ben magyar bajnok volt. Az 1984-es junior Eb-n második helyezett volt. 1986 és 1988 között ismét magyar bajnok lett.

Az 1989-es vb-n csapatban harmadik, egyéniben 12. lett. Egy évvel később világbajnokságot nyert csapatban. Egyéniben tizedik helyen zárt. Ugyanebben az évben az Európa-bajnokságon csapatban második, egyéniben harmadik volt. 1991-ben az ob-n 3. volt. A világbajnokságon csapatban harmadik, egyéniben 8. lett. Az Európa-bajnokságon mindkét versenyszámban aranyérmet szerzett. Az 1992-es magyar bajnokságon második helyezést ért el. Az Európa-bajnokságon csapatban második, egyéniben kilencedik volt. Az 1992-es olimpián még 42. helyezést ért el férfiak között, meghívott női versenyzőként.

Az 1993-as Eb-n skeet csapatban első, egyéniben ötödik volt Dupla trapban 20., csapatban 6. lett. Az ob-n skeetben első dupla trapban harmadik lett. A vb-n dupla trapban 31., csapatban 9. volt. A következő évben Európa-bajnok lett csapatban, harmadik egyéniben. A vb-n dupla trapban 13., csapatban 10. volt. Skeet csapatban világbajnok, egyéniben második volt. 1995-ben az Eb-n negyedik volt skeet egyéniben, csapatban aranyérmet szerzett. Dupla trapban huszonegyedikként zárt. A világbajnokságon skeet csapatban második, egyéniben harmadik, dupla trapban 29. volt. Az ob-n skeetben és dupla trapban is első lett.

1997-ben Az Eb-n negyedik volt csapatban, 10. egyéniben skeetben. Az ob-n skeetben lett első. A következő évben az Eb-n skeet csapatban negyedik, egyéniben tizenharmadik volt. A barcelonai vb-n egyéiben első, csapatban negyedik volt. Az ob-n megvédte tavalyi elsőségét. Az év magyar sportolónője szavazáson második volt. 1999-ben skeetben negyedik, dupla trapban 23. lett a vb-n. Az Európa-bajnokságon skeet egyéniben negyedik, csapatban 5., dupla trappban 16. helyezett lett. Az ob-n skeetben és dupla trappban szerzett aranyérmet. 2000-ben 7. volt az előolimpián. Az Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is második volt. A sydneyi olimpián a selejtezőben második volt. A döntőben szétlövés után szerezte meg a bronzérmet. Az év magyar női sportolója szavazáson negyedik volt.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés