Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Egy tizenegy éves srác világosan megnevezte azt a 10 okot, amik miatt a gyerekek nem akarnak iskolába járni!! Szerinted is igaza van?
Mindenegyben Blog - 2022. április 23. (szombat), 10:42

Egy tizenegy éves srác világosan megnevezte azt a 10 okot, amik miatt a gyerekek nem akarnak iskolába járni!! Szerinted is igaza van? (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 23

Az iskola nem azt tanítja, hogy lehetséges és szükséges is hibázni, mert csak így lehet megtanulni valamit. A „Holnap, név szerint” konferencia tizenegy éves előadója arról beszél, hogy miért nem szeretik a gyerekek az iskolát.

1. A félelemkeltés

Amikor először lép be egy gyerek az iskolába, azonnal megkísérelnek félelmet felkelteni benne. Az egyik a tanártól való félelem.

Hirdetés
[ ]

2. Az értékeléstől való félelem

Az első félelem után kialakul a második, azaz a félelem az értékeléstől. És aztán a szülők, az igazgató általi büntetés félelme. Az iskolában nem úgy néznek senkire, hogy ki ő, csak az osztályzatok alapján ítélnek meg mindenkit.

3. Félelem attól, hogy hibázunk

Egy másik félelem a hibától, pontosabban a hibázástól való félelem. Az iskola nem azt tanítja, hogy lehetséges és szükséges hibázni, mert csak így lehet megtanulni valamit.

4. Az osztálytársaktól való félelem

Egy másik ok, amiért senki sem szeret iskolába járni, az az osztálytársak gúnyolódása. És gyakran ebben is a tanárok a hibásak, akik gúnyolódás tárgyává teszik egyik-másik tanulót és velük statuálnak példát, mutatván, mi az, amit szabad, illetve nem szabad csinálni. Számukra az értékelés sokkal fontosabb, mint a tanuló maga. Számtalan szakkörre jártam, megtanultam gyöngyöt fűzni, tésztából faragni, bőr karkötőt készíteni és még sok minden mást. És amikor a csoportomat vezető tanárnő jött az iskolánkba mesterkurzust tartani, és beszélt az eredményeimről, az igazgató meglepetten mondta, hogy én aztán biztos nem, az teljességgel kizárt!

5. A hülye dolgozatok

Ezek a dolgozatok, amelyeket az órákon íratnak meg a tanulókkal, hihetetlenül groteszkek, mivel nem lehetséges rájuk a saját válaszunkat megadni. A jó osztályzat megszerzése érdekében a gyermek megpróbálja kitalálni a javasolt válaszok egyikét, de könnyen meglehet, hogy saját véleménnyel is rendelkezik, amelyet nem tud beleírni. Nem hiszem, hogy eljön az idő, amikor tudni kell majd a világ összes fővárosát, a költők műveire, az öt négyzetgyökére. Számomra úgy tűnik, hogy ha valakit érdekel valami, akkor többet fog tudni arról, mint amit egy gyerek a 10 éves iskolai tanulmányai alatt elsajátít. És ha más területek ismereteire van szüksége, akkor manapság már könnyen megszerezheti azokat.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés