x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Éjjel elhunyt Csollány Szilveszter? - itt az igazság
Mindenegyben Blog - 2022. január 18. (kedd), 09:12

Éjjel elhunyt Csollány Szilveszter? - itt az igazság (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jan 18

Csollány Szilveszter halálhíre terjed a közösségi médiában. De ez nem igaz!

A Promotions.hu egyik olvasója szombat délelőtt egy levelet küldött a szerkesztőségnek, amiben Csollány Szilveszter halálhíréről érdeklődött. A hölgy levelét változtatás nélkül közöljük.

„Ma reggel meghalt Csollány Szilveszter? Semmilyen hírt nem találok erről, remélem csak álhír. De ha álhír akkor száradjon le a keze annak, aki ilyet le mer írni!!! Mi is imádkozunk Csollány Szilveszterért és bízunk benne, hogy hamarosan jó híreket kapunk róla. Ezúton is sok erőt és pozitív energiát küldünk neki és az egész családjának. N. Józsefné Tapolcáról”

Természetesen rögtön utánanéztünk, hogy a fenti levél írója hol olvashatott a felháborító álhírről, és találtunk egy posztot a Facebook-on, ami még december közepén lett közzétéve. A posztban egy hölgy azt írta, hogy

„Ha jól olvastam, "ELMENT" CSOLLÁNY SZILVESZTER MA REGGEL!”

A bejegyzés alatt sokan kérdezték, hogy a posztoló honnan szedte a hamis információt, de senkinek sem adott választ. Mint kiderült, N. Józsefnéhez is ez a poszt jutott el szombaton.

Csollány Szilveszter már több, mint egy hónapja van lélegeztetőgépen, és az egész ország imádkozik azért, hogy az olimpikon mihamarabb felgyógyuljon. Legutóbb a Magyar Torna Szövetség elnöke így nyilatkozott Szilveszterről:

„Aggódunk érte. Sajnos, a felesége nem kommunikál a külvilággal, így mi sem tudunk semmi újat Szilasról. Figyeljük a híreket és nagyon szurkolunk neki, hogy az élete legfontosabb versenyszámában megint ő jöjjön ki győztesen. Sajnos úgy tűnik, itt már itt már csak két válasz lehet, hogy elvesztette a csatát vagy nem”

Ami megmenthetné Csollány Szilveszter életét is, de átlagosan fél évet kell várni rá

Ha valakinek visszafordíthatatlanul károsodik a tüdeje, annak a szervátültetés jelenti az egyetlen esélyt a túlélésre. A tüdőt súlyosan roncsoló Covid-19 miatt is végeztek már transzplantációt, Magyarországon is, a dolgot azonban nagyban megnehezíti, hogy messze nincs elegendő donorszerv, és emiatt átlagosan fél év a várakozási idő.

Hirdetés
[

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

]

A hivatalos várólista szerint 

Hirdetés

tizenhatan várnak jelenleg tüdőátültetésre Magyarországon,

ketten azonban aktuálisan nincsenek olyan állapotban, hogy transzplantálhatók lennének. A nyolc országot, köztük hazánkat is magába foglaló Eurotransplant régióban összesen körülbelül 600 beteget tartanak nyilván tüdőátültetésre, köztük olyanokat, akik a koronavírus-fertőzés következtében kerültek kritikus állapotba.

A világban több tucat tüdőátültetést végeztek koronavírus-fertőzötteknél, Magyarországon eddig egyetlen egyet.

2021 májusában egy 41 éves férfi életét mentették meg ilyen beavatkozással.  A férfi márciusban került be az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Intenzív Osztályára, ahol 40 napig volt műtüdőn. A fertőzés következtében azonban már nem lehetett levenni a gépről, olyan mértékben roncsolódott a tüdeje, hogy felkerült az Eurotransplant sürgősségi várólistájára.

A tüdőre – és más szervre – várók számára 2013 hozott fordulópontot: Magyarország akkor lett az Eurotransplant szervezet teljes jogú tagja, ami azt jelenti, hogy a várólistára felkerült betegek számára nem csak Magyarországról, hanem az Eurotransplanthoz tartozó államok mintegy 130 millió lakosa közül van elvi lehetőség donorszervet találni.

A szervek odaítélése a Leidenben működő központon keresztül, minden esetben szigorú szakmai elvek mentén történik.A közhiedelemmel ellentétben nem a betegnek keresnek szervet, hanem az éppen rendelkezésre álló donorszervhez igyekeznek megtalálni a recipienst (a szervet befogadó beteget). Ez pedig nem egyszerű, mert

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés