Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ezért kér a gyerek minden este inni, mielőtt elalszik! Nem azért teszi, hogy bosszantson…
Mindenegyben Blog - 2019. június 19. (szerda), 18:24

Ezért kér a gyerek minden este inni, mielőtt elalszik! Nem azért teszi, hogy bosszantson…

Hirdetés
Hirdetés
2019 jún 19

Akinek van gyereke az tudja, hogy a csemeték esti lefektetése néha problémát okoz. Hányszor fordult elő, hogy a gyerek már majdnem elaludt és egyszer csak felül mert vizet kér?

Sok szülő elveszíti ilyen helyzetekben a türelmét, mások pedig aggódnak, hogy mi is állhat ennek a kívánságnak a hátterében. Mégis mit jelent ez a gyerekeknél?

Hirdetés
[ ]

Miért akarnak a gyerekek vizet inni elalvás előtt?

Amikor a gyerek vizet kér elalvás előtt, akkor sok szülő arra gondol, hogy a gyerek biztosan elfelejtett napközben elég vizet inni. Ilyenkor jön a meglepetés a szülő számára, mert beviszi a gyereknek a vizet, ő pedig csak egy kortyot iszik. Ekkor a szülő már próbál magyarázatot keresni, vajon manipuláció a gyerek részéről? Szeszély? Bizonyítani akarja, hogy ő a fontos?

Nyugalom, a gyerek ilyenkor csak fel akarja hívni a magára a figyelmet. A gyerekek még nem képesek arra, hogy túl bonyolult manipulációval álljanak a szülők elé, ezért ne gondoljuk azt, hogy a türelmünkkel játszanak.

Több szülő is azon a véleményen van, hogy a gyerek még szeretné, ha a szülő egy kis ideig mellette maradna, de ha azt nézzük, hogy ilyenkor csak egy korty vizet iszik a gyerek, akkor ez nem minden esetben igaz. Nem valószínű, hogy ez a pillanat elég lenne a gyerek számára, hogy a szülőt maga mellett tudja.

Akkor miért is kérnek a gyerekek vizet lefekvés előtt?

A gyerekek mindig akkor kérik a vizet, amikor a szülő már azt gondolja, hogy mindjárt elalszik a csemetéje, ő pedig végre lazíthat egy nehéz nap után. Ne veszítsük el a türelmünket és ne gondoljunk rosszra, az ilyen helyzeteknek sokkal mélyebb jelentősége van.

Ez csak egy egyszerű kérés a gyerek részéről, csak a pillanat nem megfelelő, gyerek azt akarja tudni, hogy mindég számíthat a szülőkre. Neki szüksége van a szeretetre, a biztonságra és azt akarja tudni, hogy nem marad egyedül éjszaka sem és bármikor szólhat.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés