Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ezt sokan nem tudják!Magyar Péter nagypapája Dr. Erőss Pál.. akitől emberi tartást, szorgalmat, egyenességet tanulhatott az unokája..És..
Mindenegyben Blog - 2024. március 30. (szombat), 12:34

Ezt sokan nem tudják!Magyar Péter nagypapája Dr. Erőss Pál.. akitől emberi tartást, szorgalmat, egyenességet tanulhatott az unokája..És..

Hirdetés
Hirdetés
2024 már 30

Tollhegyen – „Ne féljetek!”

>Magyar Péter jogász, Varga Judit volt férje szinte minden posztjához odaírja „Ne féljetek!”. Kutatást végeztem Magyar Péter szívében, elméjében és múltjában, hogy megtaláljam e biztatás eredetét.Megtaláltam.Magyar Péter anyai nagypapája az a Dr. Erőss Pál volt, akit a múlt század nyolcvanas éveiben láthattunk a Magyar Televízióban, mint a Jogi esetek című műsor jogi szakértőjét. Imádtuk. Az a műsor volt a legnézettebb abban az időben. S éppen dr. Erőss Pál szaktudása, embersége, humora, kedvessége okán. Magyar Péter, és dr. Erőss Pál többi unokája, úgy nőhetett fel, hogy itt volt velük a Papa, akitől emberi tartást, szorgalmat, egyenességet, stb. tanulhattak.

Hirdetés
[ ]

De nézzük meg közelebbről dr. Erőss Pál életrajzát. Egy kis faluban született, Kömörőn 1934. június 22-én. Ősi református kisnemesi családjában lelkészek, tanítók szolgálták a népet. A családnak ez az új hajtása, Pál a híres, neves Debreceni Református Kollégiumban tanult nyolc évig. Az érettségi után az ELTE jogi karán tanult, s kitüntetéses diplomát szerzett. Legyűrve a bírósági fogalmazói éveket 1960-tól kerületi bírósági bíróként dolgozott. Tehetsége még jobban kibontakozott, 1979-től a Legfelsőbb Bíróság bírája. De már 1978-tól a Magyar Televízió Jogi esetek című műsorának szakértőjeként szerzett országos hírnevet és népszerűséget. Amikor ez a műsor ment, szinte kiürültek az utcák… Ismerték és elismerték.

Megkapta a Munka Érdemrendet és a SZOT-díjat, stb.A rendszerváltást követően ügyvédként újította meg hírnevét. Dr. Erőss Pál még 2006-ban alapította meg a Ne Féljetek Alapítványt.Feleségével, Mádl Ferenc testvérével, Mádl Terézzel 1956-tól éltek boldog házasságban. Két lányuk is jogász lett, s a hagyományt folytatva Magyar Péter is jogi diplomát szerzett.Dr. Erőss Pál 2021. május 23-án hunyt el. Utódaira hagyva azt az erkölcsi tartást, amely őt életén át jellemezte.Magyar Péter tehát anyai nagypapája nyomán üzeni a népnek: Ne féljetek!

(forrás: Wikipédia)

Kapcsolódó cikkünk
Meggyalázták Magyar Péter nagypapáját dr. Erőss Pált

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés