Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Figyelem-Hoppá!!Friss mai infó! SÚLYOS VÁLTOZÁS JÖN A JOGOSÍTVÁNYOKNÁL !Döntött a kormány – Nagy változás jön a jogosítványoknál, aminek sokan nem örülnek majd
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 26. (péntek), 08:58

Figyelem-Hoppá!!Friss mai infó! SÚLYOS VÁLTOZÁS JÖN A JOGOSÍTVÁNYOKNÁL !Döntött a kormány – Nagy változás jön a jogosítványoknál, aminek sokan nem örülnek majd

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 26

A jelenleg érvényes szabályozás szerint a személygépkocsi vezetésére jogosító „B” után a tehergépkocsira előírt „C” kategóriát is meg kell szereznie annak, aki autóbusz vezetéshez szükséges, „D” kategóriás engedélyhez jutna.

 

Hirdetés
[ ]

A jövő évtől tehergépkocsis jogosítvány nélkül is buszvezetőnek tanulhat, aki már rendelkezik személyautóra szóló, B kategóriás vezetői engedéllyel – adta hírül a Technológiai és Ipari Minisztérium.

Így 2023-tól jelentősen egyszerűsödik az autóbuszos jogosítvány megszerzése. A változtatás nagy könnyebbséget jelent az ágazat vállalkozásai, a magánfuvarozók, az önkormányzati cégek és a Volánbusz számára is írja a napi.hu.Fontos hír még, hogy megszűnik az iparági visszajelzések szerint elavult „Biztonsági ellenőrzés és üzemeltetés” vizsgatárgy. A korszerűsített ismeretanyagot a továbbiakban a rutinvizsgán kérik számon a tanulóktól.

“Évente két-háromezren szereznek buszos jogosítványt, a sokkal egyszerűbb feltételekkel többen választhatják a hivatásos sofőrködést. Az időigényes tehergépkocsis képzés, vizsgáztatás költségei alól mentesülve a tanulók 8-12 hónapot és több százezer forintot spórolnak meg.A bőségesebb szakmai utánpótlásra azért is nagy szükség van, mert a munkaerőhiány gátat szab a közösségi közlekedési szolgáltatók menetrendi kínálat bővítéseinek, megnehezíti a buszos pótlás megszervezését a tartós vasúti fennakadások idejére” – mondta ki a közlekedésért felelős államtitkár, Vitézy Dávid.

Forrás: napi.hu

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés