Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szeptember ötödikén megáll az élet, sztrájkolnak a vasutasok
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 26. (péntek), 08:46

Szeptember ötödikén megáll az élet, sztrájkolnak a vasutasok

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 26

A Mozdonyvezetők Szakszervezete Küldöttközgyűlése szerdai ülésén úgy döntött, hogy szeptember első hetétől (egész pontosan szeptember 5-től) kezdődően határozatlan idejű sztrájkot hirdet a vasúti személy-és áruszállítást érintően, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset veszteség kompenzálására – olvasható a MOSZ közleményében.

Emlékeztettek, a MOSZ még 2021 őszén kollektív munkaügyi vitát indított, majd annak eredménytelensége után idén márciusra sztrájkot hirdetett a követelés teljesítésére, bruttó 546.000 Ft kifizetésére. A MÁV Zrt.-vel folytatott – a MÁV-START Zrt. vezetője bevonásával zajló – akkori tárgyalások során, az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt kialakult menekültválságra tekintettel, a felek abban állapodtak meg, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezete az általa március 10-re meghirdetett sztrájkot nem tartja meg. 

Hirdetés
[ ]

Az azóta eltelt időben a munkáltató továbbra sem tett érdemi lépéseket a MOSZ követelésének teljesítése érdekében. A 2021. évi reálkereset veszteség kompenzálására munkáltatói intézkedés nem történt – írják.

A munkabeszüntetést a MÁV-nak is bejelentették.

A MÁV már a bejelentés előtt jelezte, megalapozatlannak tartja a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkfenyegetését. A vasúttársaság közleményében azt írta: „A MÁV és a MÁV-START a szakszervezetekkel kötött megállapodások minden egyes pontját maradéktalanul betartotta és betartja, ezért a vasúttársaság a bírósághoz fordul, és kezdeményezi a sztrájk jogellenességének megállapítását.”

A cég szerint a mozdonyvezetők fizetése 2016 óta 60 százalékkal emelkedett, 2022-ben további 10 százalékos emelést kaptak, így a havi átlagkeresetük eléri a 800 ezer forintot.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés