Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Figyelem! Nem mindenki ehet/ihat gyömbért! Mindenképp ismerned kell a kizáró okokat!
Mindenegyben Blog - 2021. szeptember 23. (csütörtök), 18:27

Figyelem! Nem mindenki ehet/ihat gyömbért! Mindenképp ismerned kell a kizáró okokat!

Hirdetés
Hirdetés
2021 szept 23

Ma már szinte mindenki tisztában van vele, hogy a gyömbér mennyire egészséges. Azt azonban kevesen tudnák részletesen levezetni, hogy milyen pozitív egészségügyi hatásai is vannak:

Ez az egyszerűnek látszó gyökér egy rendkívüli vegyületnek, a gingerolnak köszönheti egyedi, aromás illatát. Ez az anyag segíti a bélműködést, az emésztést, enyhíti a puffadást, valamint megelőzi a görcsök és gyomorproblémák fellépését. Segít az emésztés szabályozásában, felgyorsítja az anyagcserét. Éppen ezért étkezések előtt negyed órával érdemes meginni 2,5 deci gyömbérteát.

Hirdetés
[ ]

A gyömbér jelentős mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: így többek között B6-és C-vitamint, továbbá magnéziumot és kalciumot. A chili paprikához hasonlóan magas a kapszaicin és piperin tartalma. Ennek köszönhetően élen jár a fájdalom és az ízületi gyulladás csillapításban.

Erős antioxidáns, éppen ezért gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása is ismert. Enyhíti az allergiás tüneteket, valamint lassítja a csontritkulás előrehaladását, továbbá enyhíti más ízületi, csont-, izom-, és kötőszöveti betegségek következtében fellépő fájdalmakat.

A gyömbértea enyhíti a menstruációs görcsöket, valamint a hányingert. Étvágycsökkentő, így remek segítség fogyókúra esetén. Javasolják a fogyasztását megfázás, influenza, valamint más legúti megbetegedések ellen is.

Az alábbi esetekben NE fogyasszuk: epekő és véralvadási problémák esetén fogyasztása ellenjavallt.

Egyéb esetben is javasolt betartani a napi 5 milligrammos maximumot.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elolvashassák!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés