Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Fontos bejelentést tett Orbán Viktor az indiai mutánsról! Erről jobb, ha te is tudsz!
Mindenegyben Blog - 2021. június 01. (kedd), 09:29

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor az indiai mutánsról! Erről jobb, ha te is tudsz! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jún 01

A feketegomba-fertőzés halálos, ha nem kezelik időben, illetve ha legyengült az immunrendszer.

A feketegomba-fertőzés tünetei

Egyre több olyan, az indiai mutáns által fertőzött koronavírusos beteget regisztrálnak Indiában - de más országban is jelentkezett már a tünet-, akin a feketegomba-fertőzés jeleit figyelték meg. De olyanoknál is kialakult, akik felépültek a betegségből, ők nem sokkal a Covid után produkálták a tüneteket.

Hirdetés
[ ]

A feketegomba-fertőzés elszíneződhet az orr, látászavar és mellkasi fájdalom alakulhat ki. A "fekete gombaként" is ismert mukormikózis (mucormycosis) fertőzés előfordulása a Covid-19-en átesett páciensek körében csaknem négyszer-ötször olyan magas, mint a világjárvány előtt.

A legnagyobb veszélyt a cukorbetegekre jelenti, valamint azokra, akiket szteroidokkal kezeltek, vagy hosszú időt töltöttek intenzív osztályon.

Az indiai mutáns eltérő tünetei

A csaknem 120 millió lelket számláló nyugat-indiai Mahárástra államban már 300 feketegombás esetet jelentettek, továbbá hasonló számokról tudni Gudzsarát államból is, ahol eddig már négy nagy településen, köztük a legnagyobb városban, Ahmedábádban azonosították ezt a ritka fertőzést. David Denning, a Manchesteri Egyetem professzora szerint nemcsak Indiában, hanem már más országokban is észleltek ilyen eseteket.

Arról már korábban írtunk, hogy az indiai mutáns tünetei eltérnek a többi variánsétól. Kutatók az új variáns a korábban jól ismert tünetek (pl. a láz, a száraz köhögés, a szag- és ízérzékelés elvesztése, a légzési nehézségek stb.) mellé az alábbi három tünetcsoportot jelölték meg a vizsgálatok szerint:

  • kötőhártya-gyulladás (pink eyes): ez a szem kipirosodását, duzzanatát, váladékozását jelenti
  • emésztőrendszeri panaszok: hányinger, hányás, hasmenés
  • hallással kapcsolatos panaszok: fülzúgás, fülcsengés, szédülés
  • A vírus indiai variánsát 2020 októberében azonosították, majd 2021 márciusában jelölték meg kiemelt kockázatúnak. Azóta folyamatosan növekedett az elemzett mintákban a variáns aránya. India mellett a világ több országában is megjelent ez a variáns.

    Forrás: EgészségKalauz

       

    Kapcsolódó cikkünk
    Mészáros Lőrinc nem hallgat tovább, kitálalt Orbán Viktorról és Magyar Péterről. Olyan dolgokat mondott, hogy csak kapkodjuk a fejünket

    Mészáros Lőrinc, a magyar üzleti élet egyik legismertebb alakja, nemrégiben nyíltan beszélt kapcsolatairól és...

    Elolvasom a cikket

    Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés