Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Friss BEJELENTÉS! 100 EZER forint egyszeri pénzt kapnak a nyugdíjasok néhány hét múlva! A nyugdíjprémium mellé MÉG EZ AZ AJÁNDÉK IS JÖN!!! ITT a DÁTUM :
Mindenegyben Blog - 2021. október 13. (szerda), 08:49

Friss BEJELENTÉS! 100 EZER forint egyszeri pénzt kapnak a nyugdíjasok néhány hét múlva! A nyugdíjprémium mellé MÉG EZ AZ AJÁNDÉK IS JÖN!!! ITT a DÁTUM : (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 okt 13

Nagyon jelentős összeget, akár 100 ezer forintot is kézhez kaphat minden nyugdíjas idén novemberben köszönhetően a gazdaság vártnál jobb teljesítményének. A legutóbbi kormánydöntések alapján minden időskorú egységesen 80 ezer forintot kap majd kézhez, valamint visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat novemberben a magasabb infláció miatt. Míg a Gyurcsány-korszakban nyugdíjadót akartak kivetni, bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, jelentősen megemelték a gáz és az áram árát és elvették a 13. havi nyugdíjat, addig a mostani kabinet arra készül, hogy még 2022 elején visszaadja a 13. havi nyugdíjat,írja az origo.hu

Idén novemberben 80 ezer forintos prémiumot fizetünk a nyugdíjasoknak. Lett volna 435 ezer olyan ember, akik egyéb okokból kevesebbet kaptak volna, de idén számukra is képesek vagyunk kifizetni ezt. Lesznek olyanok, akik az infláció korrekciójával együtt százezer forintos kiegészítést is kaphatnak 

Hirdetés
[ ]

- mondta Orbán Viktor még múlt pénteken a Kossuth Rádióban. Továbbá a miniszterelnök emlékeztetett, hogy a kormány vállalta a Gyurcsány-kormány bűneinek a korrigálását.

A magas munkanélküliséget már kijavítottuk, a minimálbéreket pedig szintén emeltük: januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején az átlagbér volt- fogalmazott, majd úgy folytatta: a harmadik tartozásunk a nyugdíjasoktól elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése volt, így év elején kétheti nyugdíjat ebből vissza tudunk adni. Orbán Viktor kiemelte: ha a hazai gazdaság olyan szinten jól teljesít, mint az év eddigi részében, akkor lehetséges, hogy februárban akár egy egész havi nyugdíjat is visszafizethetünk a nyugdíjasoknak. A miniszterelnök azonban leszögezte: ez még nem száz százalékig biztos, mivel függ a gazdaság teljesítményétől,írja az origo.hu

A várakozásokhoz képest magasabb a nyugdíjkorrekció mértéke

Hirdetés

A legújabb fejlemények szerint idén novemberben a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett lényegesen magasabb nyugdíjkorrekció jöhet a vártnál magasabb infláció miatt. Mindez abból derült ki, hogy a kormány kihirdette a novemberben várható visszamenőleges nyugdíjemelésről szóló rendeletét. A nyugdíjemelési kompenzációról szóló rendelet kimondja, hogy 2021. november 1-jétől, 2021. január 1-jei visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal hivatalból kell emelni az öregségi nyugdíjat, az özvegyi nyugdíjat és további 25 fajta ellátást. A 2021. január–október hónapokra járó emelés összegét, valamint tizenharmadik havi nyugdíjra vagy tizenharmadik havi ellátásra való jogosultság esetén az arra járó emelés összegét a 2021 novemberére járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani.

A most eldöntött 1,2 százalékos pótlólagos nyugdíjemeléssel így gyakorlatilag 4,8 százalékos idei éves inflációig kompenzálta a nyugdíjasokat a kabinet. 

A VISSZAMENŐLEGES HATÁLYÚ, 1,2 SZÁZALÉKOS EMELÉS LÉNYEGESEN MEGHALADJA A VÁRAKOZÁSOKAT ÉS AZT A MÉRTÉKET, AMI A TÖRVÉNY SZÖVEGÉBŐL SZIGORÚAN KÖVETKEZNE,írja az origo.hu

Jelentős összeget kapnak idén novemberben a nyugdíjasokFORRÁS: SHUTTERSTOCK

Akár 100 ezer forintot is kaphatnak novemberben az idősek

Augusztusban az első nyolchavi infláció 4,3 százalék volt, ami alapján arra lehetett számítani, hogy a kompenzáció 0,7 százalékpont lesz, amihez képest ez a pótlólagos nyugdíjemelés jóval nagyobb, gyakorlatilag a kormány 4,8 százalékos idei éves inflációig kompenzálta a nyugdíjasokat.

Az egész évet tekintve tehát a nyugdíjtöbblet összegét a következőként lehet megbecsülni: 12 hónapra, plusz a 13. havi nyugdíj egynegyedére jár az 1,2 százalékos pluszemelés. 2021 elején az átlagnyugdíj összege 148 ezer forint körül lehetett. Ezzel számolva a kormány mostani döntése éves szinten 21 750 forintnyi pluszbevételhez juttatja az időskorúakat, akik átlagnyugdíjban részesülnek.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés