x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Gyászol Mága Zoltán : nagyon megviselte a szörnyű tragédia!
Mindenegyben Blog - 2021. január 16. (szombat), 07:25

Gyászol Mága Zoltán : nagyon megviselte a szörnyű tragédia! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jan 16

A 2020-as évről megemlékezve a Prima Primissima-díjas hegedűművész  elhunyt barátjáról, Balázs Fecóra például így emlékezett:

A nemrég elhunyt Kossuth-díjas Balázs Fecó nemcsak pályatársa, hanem közeli barátja is volt Mága Zoltánnak, továbbá rendszeres fellépője volt a Budapesti Újévi koncerteknek, éppen ezért a Gálaesten méltóképpen tisztelegtek emléke előtt a közreműködő művészek, Mága Zoltán pedig így beszélt barátjáról megemlékezésében:

“Mély döbbenet és gyász van a szívemben, hogy a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválósága, aki annyi gálakoncertem, jótékonysági előadásom kiemelt sztárvendége volt, zenészbarátom szervezete feladta a harcot és a lelke a mennyekbe költözött. Balázs Fecóval még sok közös tervünk volt. A "Csönd éve" után egy nagy, világra szóló produkcióval szerettük volna megköszönni hétköznapi hőseinknek az emberfeletti munkát, önzetlenséget, amit a koronavírus miatti veszélyhelyzetben tanúsítottak.”

“Egy évvel ezelőtt, amikor itt álltam a Papp László Sport Aréna színpadán és az újévi köszöntő gondolataimat mondtam el Önöknek, nem gondoltam volna, hogy az előttem álló 2020-as esztendő kitörölhetetlenül fájó, szomorú és veszteségekkel teli napokat hoz majd életünkbe. Szinte nincs olyan honfitársam, aki ne tapasztalta volna meg a koronavírus okozta világjárvány embert próbáló hatását.

Sajnos naponta érezzük, hogy életünket átszőtte a megbetegedéstől való félelem és a stressz, a karantén, a kijárási korlátozás. Mindennapi életünkből eltűntek a közösségi, kulturális programok, baráti találkozók, utazás, sportélet.

Ami a legfájóbb, hogy sok honfitársunk elhunyt a koronavírus megbetegedésben. E sok veszteség mindennapi bizonytalanságérzetünket napról-napra növeli, és eljutottunk oda, hogy szorongva és örömtelenül ünneplünk. Megváltozott az életünk, és talán soha nem lesz olyan, mint a koronavírus megjelenése előtt.

Nagyapám jut eszembe, aki megjárta a II. világháborút és sokat beszélt nekem a háború okozta fájdalmakról, veszteségekről, valamint arról, hogy a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetben is az embernek van lehetősége valamibe kapaszkodnia, és ez a hit és a remény.” – fogalmazott rendhagyó újévi beszédében 2021. január 1-jén Mága Zoltán.

Hirdetés

2021-re : EGYRE SZEGÉNYEBB LETT A VILÁG 25 magyar híresség, akiktől 2020-ban el kellett búcsúznunk... 

Gesztesi Károly – színészMagyar színművész és szinkronszínész. Számtalan szerepet tudhat maga mögött. Rengeteget szerepelt színházban, filmekben. Fantasztikus orgánuma révén az egyik legkiválóbb magyar szinkronszínészünk volt.

Tornai József – költő, íróA Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas, Balassi Bálint-emlékkarddal kitüntetett magyar költő, író, műfordító. A magyar kultúra “bartóki vonulatának” jeles képviselője volt.

Hirdetés

Andorai Péter – színművészA Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész.

Wichmann Tamás – kenuvilágbajnokKilencszeres kenuvilágbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszer olimpiai második, egyszer olimpiai harmadik helyezett, 37-szeres magyar bajnok. A halhatatlan magyar sportólok egyike.

Göröcs János – válogatott labdarúgóVálogatott magyar labdarúgó, csatár, edző. Az Újpest korábbi legendás focistája. Egyesek szerint a legnagyobb élő magyar labdarúgó távozott személyében. 81 évesen hirtelen ragadta el a halál budapesti otthonában.

Szentandrássy István – festőKossuth-díjas festőművész. Jelentős munkái közé tartoznak a Madonna-képek és a Triptichon című műve. Számos kiállítása volt itthon és külföldön egyaránt. Bécsben, New Yorkban, Prágában, Pekingben és Londonban is.

Székely Éva – olimpiai bajnok úszó1952-ben Helsinkiben új olimpiai csúccsal nyerte meg a 200 méteres mellúszás döntőjét. Melbourne-ben ő úszta végig először ezt a távot pillangózva. Akkoriban még nem volt külön szám a pillangó úszás. A hölgy megkapta a “Pillangókisasszony” nevet. 2004 óta a Nemzet Sportolója volt.

Tettamanti Béla – grafikusMunkácsy-díjas grafikus, aki 73 éves korában halt meg. Dolgozott az Új Tükör, a Pesti hírlap és az Európa hírmagazin és a Népszabadság grafikusaként is.

Győrffy Miklós – rádiós újságíró, szerkesztőA magyar tévézés és rádiózás egyik meghatározó személyisége. 76 éves korában halt meg.

Kósáné Kovács Magda – miniszter, képviselőA 80 éves politikus hosszan tart, gyógyíthatatlan betegségben hunyt el. Volt európai parlamenti képviselő és a Horn-kormány munkaügyi minisztere.

Keleti György – volt honvédelmi miniszter

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés