Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ha nem hoz virágot az orchidea – 5 dolgot kell csupán ellenőrizni, és virágba fog borulni
Mindenegyben Blog - 2021. augusztus 26. (csütörtök), 19:08

Ha nem hoz virágot az orchidea – 5 dolgot kell csupán ellenőrizni, és virágba fog borulni

Hirdetés
Hirdetés
2021 aug 26

Az Orchidea korunk kedvelt növénye. Bár még 50 éve is ritkának számított, mára ezeket a szépségeket már könnyedén megvásárolhatjuk, és az otthonunkban helyezhetjük el.

Nagyon sokan küszködnek azonban azzal a problémával, hogy megveszik a boltban az Orchideát, és csak egyetlen egyszer virágzik, és miután lehullottak a virágok, csak a csupasz levelek maradnak utána.

Azonban bárki könnyedén virágzásra bírhatja az Orchideáját, csupán ezt az öt dolgot kell ellenőriznie:

Hirdetés
[ ]

1.) A léggyökerek állapota

A léggyökereinek fényre van szükségük, ezért érdemes az Orchideát átlátszó edénybe ültetni. Bár lehet, hogy olvastad valahol, hogy a tenyészidőszakon kívül nem kötelező az átlátszó edény a növény számára (ami igaz is), de most azt akarjuk, hogy az Orchidea virágokat hozzon!

2.) Fény és hőmérséklet

Az Orchidea nem a végletek növények: szereti a sok fényt, azonban határozottan csak a szűrt fényre van szüksége. Ezért ne helyezzük a tűző napra.  A meleget is szereti, viszont 25 °-nál magasabb hőmérsékleten szintén elkezd kiszáradni.

3.) Öntözése

Az Orchidea elsősorban pára formájában jut nedvességhez a természetes élőhelyén, ezért tilos azt túlöntözni, mivel ez a gyökerei rothadásához vezet.

Amikor pedig alulról öntözöd, érdemes várni egy fél órát, és a még fel nem szívott vizet kiönteni, ugyanis erre már nincs szüksége a növénynek.

Nyáron egy kicsit gyakrabban kell öntözni, még télen elegendő hetente. Öntözés során azt kell figyelembe venni, hogy milyen színűek a léggyökerei. Ha léggyökerek színe szürkésre vált, akkor igényli a vizet, addig pedig nem érdemes öntözni.

4.) A virágzás érdekében

Érdemes langyos vízzel spriccelni az orchidea leveleit időről időre, mert ez emlékeztet arra, hogyan a természetes élőhelyén nedvességhez jut. Ha még biztosabbra akarsz menni, 35 °-os gőzfürdőt is alkalmazhatsz.

5.) Földje

Ne ültesd sima virágföldbe az Orchideát, hanem vásárolj direkt Orchidea ültető talajt. Minden a boltban beszerezhető, az összetételét sem kell alaposabban tanulmányozni .Azonban az fontos, hogy átültetéskor rendesen mosd le az Orchidea gyökereit.

Ha mindezt betartod, hamarosan virágba borul kedvenc növényed.

Hasznos volt, amit olvastál? Oszd meg a cikket, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés