Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas a boldogság!Ez aztán a jó hír: gyarapodnak Mészáros Lőrincék
Mindenegyben Blog - 2022. július 18. (hétfő), 21:41

Hatalmas a boldogság!Ez aztán a jó hír: gyarapodnak Mészáros Lőrincék (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 18

Hatalmas a boldogság!Ez aztán a jó hír: gyarapodnak Mészáros Lőrincék

....Megszerezte a német E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. százszázalékos részvénycsomagját a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. – közölte az Opus az MTI-vel. A megvásárolt cég új neve szerdától Opus Titász Áramhálózati Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik a tiszántúli gázszolgáltatás is.
Van még kérdés arra nézve, hogy miért vezeti ki a kormány nagyhirtelen a tegnap még teli pofával hirdetett rezsicsökkentést?

Hirdetés
[ ]

Tapsikolj, birkanépség, tapsikolj!.......

A volt felcsúti polgármesterhez, Mészáros Lőrinchez köthető cégé lett a tiszántúli áramszolgálató is, miután idén már felvásárolta a gázszolgáltatót. Több mint 770 ezer otthon áram- és gázellátása függ az új tulajdonostól.

Megszerezte a német E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. százszázalékos részvénycsomagját a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. – közölte az Opus az MTI-vel. A megvásárolt cég új neve szerdától Opus Titász Áramhálózati Zrt.

Az Opus Energy még tavaly decemberben tett ajánlatot az E.ON Hungária Zrt.-nek a kelet-magyarországi áramszolgáltató százszázalékos részvénycsomagjának megvételére, és márciusban írták alá az adásvételi szerződést. Azért tartott több hónapig a tranzakció lezárása, mert be kellett szerezni a hatóságok engedélyeit.

Az ügylet érdekessége, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. ötvenmilliárd forint hitelt vett fel a Titász megvásárlásához a Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló MKB és Takarékbanktól.

Az Opus Titász Zrt. Magyarország északkeleti régiójában (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye jelentős része) közel négyszáz településen, több mint 772 ezer otthonban és munkahelyen biztosítja a villamosenergia-ellátást.

A cég 18,7 ezer négyzetkilométeren végez villamosenergia-elosztói engedélyes tevékenységet és 26,2 ezer kilométer hosszúságú villamosenergia-elosztó hálózatot üzemeltet. A társaság villamosenergiaelosztóhálózat-vagyonának értéke meghaladja a 103 milliárd forintot. Az áramhálózattal összefüggésben a társaság évente 14 milliárd forint összeget fordít beruházásokra.

Hirdetés

EHHEZ KAPCSOLÓDÓAN:

Munkahelyteremtés helyett haveroknak mentek a milliárdok

Nem ez volt az első energetikai beruházása az Opusnak. Márciusban hagyta jóvá a Gazdasági Versenyhivatal, hogy a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. megvásárolja svájci központú MET-csoporttól az MS Energy Holding AG ötven százalékát, amivel a tőzsdei társaság 49,57 százalékos részesedést szerez a TIGÁZ Földgázelosztó Zrt.-ben. A felvásárlási megállapodás értelmében Mészárosék a tranzakció zárásakor irányítási jogot is szereznek a földgázelosztó társaságban.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés