Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas földrengés rázta meg Romániát
Mindenegyben Blog - 2022. november 03. (csütörtök), 16:10

Hatalmas földrengés rázta meg Romániát

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 03

Földrengés rázta meg csütörtök reggel Románia délkeleti részét: a földmozgás a romániai Országos Földtani Intézet (INFP) szerint 5,3-as erősségű volt.

A rengés Bukaresttől 126 kilométerre északra, Brassótól 76 kilométerre keletre, a Kárpátok kanyarulatának külső részén, a moldvai Buzau és Vrancea megye határtérségében, 147 kilométeres mélységben történt helyi idő szerint 6 óra 50 perckor történt – közölte a honlapján az INFP.

Hirdetés
[ ]

Az amerikai földtani intézet (USGS) gyorsjelentése szerint a romániai földmozgás 5,1-es erősségű volt, és 148 kilométeres mélységben történt a Vrancea megyei Plostina település közelében. A földmozgás Bukarestben és az ország délkeleti részén mindenütt érezhető volt, ám az országos katasztrófavédelmi felügyelőség szerint a 112-es segélyhívón nem érkezett áldozatokról vagy anyagi károkról szóló bejelentés.

Az INFP igazgatója, Constantin Ionescu a Digi24 hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta: ez volt az utóbbi két év legerősebb földmozgása Romániában, és az normálisnak számít Vrancea szeizmikus térségben. A román hatóságok szerint szeizmológiai szempontból Bukarest számít Európa legveszélyeztetettebb fővárosának.

A történelmi feljegyzésekre alapozva, a szeizmológusok azt valószínűsítik, hogy Bukarest térségét évszázadonként legalább kétszer rázza meg nagyobb erejű földmozgás. A legutóbbi, 1977-es, 7,2-es erősségű földrengésben mintegy 1400-an haltak meg, több mint 11 ezer ember pedig megsérült.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés