Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hétfő reggel az utcán összeesett és megállt a szíve a 80 éves néninek, de ez a 15 éves iskolai diák –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a az idős néni életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli!
Mindenegyben Blog - 2023. február 07. (kedd)

Hétfő reggel az utcán összeesett és megállt a szíve a 80 éves néninek, de ez a 15 éves iskolai diák –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a az idős néni életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 feb 07

Hétfő reggel az utcán  összeesett és megállt a szíve a 80 éves néninek, de ez a 15 éves  iskolai diák –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a az idős néni életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli!

Ha összeesik valaki az utcán, vajon oda merünk hozzá menni segíteni? Nem félünk-e attól, hogy a laikus újraélesztési kísérlettel csak rosszat teszünk? A mentősök viszont azt mondják, az, akinek megáll a szíve, az halott, ha megpróbálunk rajta segíteni, akkor sem lesz "halottabb", de lehet, hogy a keringése fenntartásával vissza tudjuk őt hozni az életbe...

Hirdetés
[ ]

Ezt tette Nagy Milica, egy tizenöt éves zombori lány is, amikor a 80 éves Š.D. életét határozott, mondhatjuk, hősies fellépésével megmentette, fenntartva az idős asszony vérkerkingését a mentők kiérkezéséig.

Ahogy Milica mesélte az RTV riporterének, minden nagyon gyorsan történt. “Pár másodperc alatt játszódott le minden. Láttam, hogy a néni tágra nyílt szemmel, de eszméletlenül fekszik. Előbb felemeltem, majd láttam, hogy nem lélegzik, ezért visszafektettem, szabaddá tettem a mellkasát és megkezdtem a mellkaskompressziót vagyis az újraélesztést. A mentők kiérkezéséig több sorozat ilyen mellkaskompressziót végeztem, időközben egy nő segítségemre sietett és így felváltva tudtuk végezni. Nagyon gyorsan történt minden. Miután a néninek ismét tapinthatóvá vált a pulzusa, a mentők is megérkeztek és átvették, majd kórházba szállították őt. Én csak segíteni akartam, azt szerettem volna, ha életben tudom tartani a mentők kiérkezéséig. Higgyék el, abban a pillanatban, amikor látják, hogy valaki nem lélegzik, sok minden megfordul az ember fejében. Nekem eszembe jutott az, amit a zombori Vöröskereszt elsősegély-tanfolyamán tanultunk és abban az pillanatban nagyon hálás voltam ezért a tudásért. Szerintem a helyemben mindenki ugyanezt tette volna”, mondta Milica, a zombori közgazdasági középiskola elsős diákja.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés