x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hétfő reggel az utcán összeesett és megállt a szíve a 80 éves néninek, de ez a 15 éves iskolai diák –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a az idős néni életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli!
Mindenegyben Blog - 2023. február 07. (kedd)

Hétfő reggel az utcán összeesett és megállt a szíve a 80 éves néninek, de ez a 15 éves iskolai diák –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a az idős néni életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 feb 07

Hétfő reggel az utcán  összeesett és megállt a szíve a 80 éves néninek, de ez a 15 éves  iskolai diák –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a az idős néni életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli!

Ha összeesik valaki az utcán, vajon oda merünk hozzá menni segíteni? Nem félünk-e attól, hogy a laikus újraélesztési kísérlettel csak rosszat teszünk? A mentősök viszont azt mondják, az, akinek megáll a szíve, az halott, ha megpróbálunk rajta segíteni, akkor sem lesz "halottabb", de lehet, hogy a keringése fenntartásával vissza tudjuk őt hozni az életbe...

Hirdetés
[

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

]

Ezt tette Nagy Milica, egy tizenöt éves zombori lány is, amikor a 80 éves Š.D. életét határozott, mondhatjuk, hősies fellépésével megmentette, fenntartva az idős asszony vérkerkingését a mentők kiérkezéséig.

Ahogy Milica mesélte az RTV riporterének, minden nagyon gyorsan történt. “Pár másodperc alatt játszódott le minden. Láttam, hogy a néni tágra nyílt szemmel, de eszméletlenül fekszik. Előbb felemeltem, majd láttam, hogy nem lélegzik, ezért visszafektettem, szabaddá tettem a mellkasát és megkezdtem a mellkaskompressziót vagyis az újraélesztést. A mentők kiérkezéséig több sorozat ilyen mellkaskompressziót végeztem, időközben egy nő segítségemre sietett és így felváltva tudtuk végezni. Nagyon gyorsan történt minden. Miután a néninek ismét tapinthatóvá vált a pulzusa, a mentők is megérkeztek és átvették, majd kórházba szállították őt. Én csak segíteni akartam, azt szerettem volna, ha életben tudom tartani a mentők kiérkezéséig. Higgyék el, abban a pillanatban, amikor látják, hogy valaki nem lélegzik, sok minden megfordul az ember fejében. Nekem eszembe jutott az, amit a zombori Vöröskereszt elsősegély-tanfolyamán tanultunk és abban az pillanatban nagyon hálás voltam ezért a tudásért. Szerintem a helyemben mindenki ugyanezt tette volna”, mondta Milica, a zombori közgazdasági középiskola elsős diákja.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés