Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
HÚSVÉTI HORRORBALESET !Felborult egy busz - 5 ember meghalt
Mindenegyben Blog - 2024. március 28. (csütörtök), 09:16

HÚSVÉTI HORRORBALESET !Felborult egy busz - 5 ember meghalt (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 már 28

Két Flixbus-sofőr és 52 utas* rémálmával végződött a húsvéti ünnepre vezető út!

A Flixbus szerdán reggel 8 óra körül indult el a berlini központi buszpályaudvarról (ZOB), két sofőrrel és 53 utassal, és Zürichbe akarta szállítani az utazókat. A következő állomás Nürnberg lett volna. Ám alig 170 kilométer megtétele után katasztrófa ütött be az A9-esen Szászországban!

„Öt ember halt meg a balesetben” – erősítette meg ma reggel a BILD*-nek Olaf Hoppe (46) rendőrségi szóvivő. A helyszíni helyzet kezdetben zavaros volt. 29 könnyű, hat súlyos és négy halálos áldozatot erősítettek meg.

A Flixbus elhagyta az autópályát és felborult

Fotó: Michael Strohmeyer

A baleset helyszínén most sátrat állítottak fel a nyomozóknak

Hirdetés
Fotó: Jan Woitas/dpa

Baleset 170 kilométer után

Az utazás Lipcse közelében 9 óra 45 perc körül borzalmasan véget ért. Mindössze 170 kilométer vezetés után és közvetlenül a Wiedemar kijárat után.

A busz hirtelen elhagyta az utat a csomópont és a Schkeuditzer Kreuz között ( München irányába ). Lesodródott az autópályáról, nekiütközött egy fának és felborult.

Az A9-est teljesen lezárták. A rendőrség és a segélyszolgálatok nagy léptékűek. A helikopter is használatban van

Fotó: Michael Strohmeyer

A rendőrség tájékoztatása szerint az 52 utas és a két sofőr kiszakadt az ülésből, a busz pedig súlyosan megrongálódott. A rendőrség komoly riasztást hirdetett, és riasztotta a környék összes klinikáját. A mentőszolgálat szerint öt helikopter volt használatban.

A balesetben 29 utas könnyebben, hat pedig súlyosan megsérült. A rendőrség kezdetben azt mondta, hogy egy tucat sérültről van szó, de a hivatalos szám később növekedett. A négy halott utas. Amint a Flixbus megerősítette, mindkét buszsofőr túlélte. Az áldozatok kilétéről vagy származásáról egyelőre nincs információ. A baleset sérültjeit és a többi túlélőt kórházba szállították.

Hirdetés

A BILD információi szerint a buszon többnyire fiatal utasok utaztak. Az első vizsgálatok szerint a balesetet egyedül a busz okozta.

A Flixbus szóvivője, Sebastian Meyer a BILD-nek elmondta: „A baleset pontos körülményei még nem ismertek. Természetesen szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal és a helyszínen dolgozó mentőmunkásokkal, és mindent megteszünk a baleset okának gyors és teljes tisztázása érdekében. Gondolataink mindenkivel, akit ez a baleset érintett, és a családjukkal foglalkozunk.”

A tájékoztatás szerint a cseh sofőr (62), aki a balesetkor volán mögött ült, betartotta a vezetési és pihenőidőt. Reggel 8-kor szállt fel a buszra Berlinben, így két óráig nem volt úton.

A felborult buszt dél körül helyreállították

Fotó: 7aktuell.de/Eric Pannier

Az A9-est mindkét irányban teljesen lezárták. A buszt öv segítségével délben felállították, hogy a további áldozatokat ki lehessen menteni. A halálos áldozatok közül legalább egy a busz alatt volt. Órákig tartanak a mentési munkálatok München irányában.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés