Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
II. Erzsébet királynő temetése!Percről - percre mutatjuk mi fog történni !
Mindenegyben Blog - 2022. szeptember 09. (péntek), 18:15

II. Erzsébet királynő temetése!Percről - percre mutatjuk mi fog történni ! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 szept 09

Minden, amit II. Erzsébet királynő temetéséről és Károly király koronázásáról tudni kell

II. Erzsébet királynő halála két fontos kérdést vet fel a közvéleményben a jövőt illetően: mikor lesz a temetése, és mikor koronázzák királlyá Károlyt.

A királyi család tagjainak halála esetén különböző forgatókönyvek lépnek érvénybe az udvartartás, politikai elit és a média számára. Ez jelen esetben az Egyesült Királyság kormánya által kidolgozott London Bridge Műveletnek nevezett többlépcsős terv, ami az ekkor érvénybe lépő protokolláris lépések és temetési előkészületek összessége. A művelet ad némi támpontot ad arra vonatkozóan, hogy mikor következhet be a két fent említett esemény.

Az uralkodó halálának napja, amelyet belsőleg D-napnak neveznek, a művelet kezdetét jelzi. Közvetlenül a halál beállta után a királynő magántitkára, Sir Edward Young felhívta Liz Truss miniszterelnököt azzal az üzenettel, hogy „London Bridge is down”, azaz „a London Bridge leomlott / elesett". Most az Egyesült Királyságban 10 napos gyászidőszak kezdődik, mely alatt a temetéssel kapcsolatos előkészületek is megtörténnek.

Fotó: Getty Images

Bár a temetés hivatalos időpontját még nem erősítették meg, a London Bridge Művelet előírásai szerint előreláthatóan 10 nappal a halála után vagy ennél később kerül rá sor. Összehasonlításképpen, férjének, Fülöp hercegnek a temetése nyolc nappal a halála után történt.

Hirdetés

A Buckingham-palota szeptember 8-án erősítette meg a királynő halálhírét. A protokoll szerint a miniszterelnök után a brit kormány tagjaival és a vezető beosztású hivatalnokaival is tudatják a hírt, majd legkésőbb tíz perccel ezután félárbocra eresztik Whitehall (London kormányzati negyede) épületein a zászlókat.

Fotó: Shutterstock

A teljes brit és nemzetközi sajtó és média természetesen már évek óta készült az estre. Először a Press Association és a BBC értesült a hírről egy rádiójel segítségével, ami után leállítják az éppen futó műsorokat a rendkívüli bejelentéssel, a királynőről előre összeállított képekkel, videókkal. A rádiójelzéssel pontosan egyidőben a Buckingham-palota ajtajára gyászjelentést függesztenek ki. A palota hivatalos honlapján pedig az alábbi mondat jelenik meg:

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés