Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Itt a vége? Döntött a SPAR a kivonulásról Magyarországról
Mindenegyben Blog - 2024. április 25. (csütörtök), 06:22

Itt a vége? Döntött a SPAR a kivonulásról Magyarországról (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 ápr 25

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy a Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter által említett per, amelyet a magyar állam a Spar ellen tervez indítani, még nem indult el.

Rágalmazás miatt indítana pert a magyar kormány. Az anyacég vezérigazgatója állította azt, hogy Orbán Viktor egyik rokonának kért részesedést a Spar magyarországi leányvállalatából.

Pert fontolgat a magyar kormány a SPAR ellen – írja a Világgazdaság megbízható forrásokra hivatkozva. A lap úgy tudja, a magyar kormány rágalmazás miatt helyezte kilátásba, hogy bíróság elé viszi a boltláncot.

Hirdetés
[ ]

Azt a cikkben még megjegyezték, hogy valószínűleg az osztrák anyacéget perelhetik, amelynek tulajdonos vezérigazgatója Hans Reisch azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az egyik rokonának kért részesedést a Spar magyarországi leányvállalatából.

Reisch minderről több osztrák lapnak is beszélt, és a magyar kormány „zaklatásaival” magyarázta, hogy a magyar cégük vagyonának egy részét Svájcba helyezték át. A cég a magyar kormány által kivetett extraprofitadó és az árstopos intézkedések miatt az Európai Bizottsághoz fordult.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a múlt héten visszautasította a SPAR állításait azzal, hogy a kormányt érintő támadások hátterében a SPAR veszteséges gazdasági helyzete áll. A lánc elleni kommunikációs háborúba ezután Lázár János építési és közlekedési miniszter is beszállt, nyíltan megfenyegette az áruházláncot és azt mondta, felvetette a kormánynak, hogy vegyék meg a SPAR-t szőröstül-bőröstül.

Hirdetés

Hétfőn Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azt mondta a SPAR-ról, szerinte ilyen veszteséges működés mellett érdemes lenne megfontolniuk, hogy kivonuljanak Magyarországról:

„Nem akarunk kivonulni, egyébként a miniszterrel azért ültünk le, hogy csökkentsük a feszültséget. Azt mondhatom, hogy megnyugtatóan sikerült lezárni az ügyet” – fejtette ki a cégvezető. A Spar Magyarország teljes forgalma tavaly 1023 milliárd forint volt a 2022-es 971 milliárd forint után, ez 15 százalékos növekedés, amiben persze benne van a tavalyi masszív infláció is – írja a piacesprofit.hu.

Ha a Spar kivonulna Magyarországról, az jelentős gazdasági és társadalmi hatásokkal járna. Lássuk az öt negatív és öt pozitív következményt egy ilyen lépés esetén:

Negatív hatások:

  • Munkahelyek elvesztése: A Spar több ezer embernek biztosít munkát Magyarországon. Az áruházlánc kivonulása munkanélküliséget okozhatna, ami különösen érzékenyen érinthetné azokat a régiókat, ahol kevés az alternatív foglalkoztatási lehetőség.

  • Beszállítói lánc megzavarása: A Spar számos helyi termelővel és beszállítóval áll kapcsolatban. Ezek a vállalkozások jelentős bevételtől eshetnének el, ami negatívan befolyásolhatná a hazai kis- és középvállalkozások gazdasági helyzetét.

  • Fogyasztói választék csökkenése: A Spar széles termékválasztékot kínál, beleértve a bio- és helyi termékeket is. A kivonulással a fogyasztók kevesebb választási lehetőséggel rendelkeznének, különösen bizonyos speciális vagy magas minőségű termékek terén.

  • A cikknek még nincs vége, lapozz!

    Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés