Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Itt a vége! Magas rezsi miatt bezárhatnak az óvodák is!
Mindenegyben Blog - 2022. november 04. (péntek), 09:08

Itt a vége! Magas rezsi miatt bezárhatnak az óvodák is!

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 04

Az óvodai nevelést biztosító intézményekről azt javasolja a polgármester, hogy vizsgálják meg a két legalacsonyabb kihasználtságú óvoda, az Erzsébet Királyné Óvoda és a Bánomi Óvoda fűtési időszakra való leállításának hatásait. A gyerekeket legkésőbb 2023. január 1-től más önkormányzati fenntartású óvodákban kellene elhelyezni,írja az atv.hu

Emellett a meg kell fontolni Belvárosi Óvoda pilisszentléleki telephelyén az óvodai nevelés átmeneti felfüggesztését is. Ebből az intézményből a gyerekeknek legkésőbb 2023. január 1-ig át kellene kerülniük a Belvárosi Óvoda székhelyére – írja az esztergom.hu.

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának Képviselő-testülete több intézkedést is hozott emellett a kialakult energiaválság hatásainak csökkentésére.

Hirdetés
[ ]

Az önkormányzatban és az önkormányzat gazdasági társaságaiban az irodákat teljesen ki kell használni. Azt az utasítás kapták, hogy több munkaállomást tömörítsenek egy helyre, hogy kevesebb helyiséget kelljen fűteni.

Javasolják, hogy használjanak LED-izzókat és azt, hogy a nyitvatartási időt csökkentsék, a nem kötelező feladatellátást pedig teljesen szüntessék meg. 

Csökkenti az önkormányzat kiadásait a támogatások, a beruházások és a felújítások terén is. Az így megspórolt közel 245 millió forintot pedig a megemelkedett energia költségek fedezetére, közüzemi díjakra és a fizetendő áfára fordítja.

A karácsonyi díszkivilágítás csak a Széchényi téren lesz a városban, de megvizsgálják a közvilágítás fényforrásainak LED lámpákra való cseréjének lehetőségét is.

Az orvosi rendelőkben felhívták a figyelmet a takarékos víz-, áram- és gázhasználatra. Munkaidőben ezekehn a helyeken maximum 20 fok lehet, munkaidőn kívül 16 fokot kell tartani, a várótermekben pedig maximum 18 fok lehet.

Az önkormányzati hivatalban 18 fokon maximalizálják a hőmérsékletet munkaidőben, míg munkaidőn kívül 16 fok lehet csúcshőmérséklet. Az igazgatási szünetben 10 fokon fogják tartani a hőmérsékletet. 

Ezenkívül kimondták azt is, hogy a hivatali gépkocsiflotta üzemanyag fogyasztását 20 százalékkal csökkenteni kell.

Továbbá az esztergomi Szent István Strandfürdő működését november 1-től a fűtési időszak végéig felfüggesztik. A leállás idejére a dolgozók szabadságát ki kell adni, valamint ügyeleti rendszert kell működtetni.

A döntést abban az esetben lehet felülvizsgálni és esetleg módosítani, ha nagyobb változás történik az energiaárakban.

Hirdetés

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés