Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Váratlan bejelentés jött Szijjártó Pétertől
Mindenegyben Blog - 2022. november 04. (péntek), 09:04

Váratlan bejelentés jött Szijjártó Pétertől (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 04

Szijjártó: Az alacsony gázárak a magyar beszerzési szerződésben is meg fognak jelenni

Hirdetés
[ ]

Hirdetés

“Mindenki nyugodjon meg, a jelenlegi alacsony gázárak a magyar beszerzési szerződésben is reflektálódni fognak” - jelentette ki az ATV kérdésére Szijjártó Péter, hangsúlyozva: a hosszú távú szerződések árazásában ez általában “úgy néz ki, hogy egy bizonyos csúszással követi az aktuális tőzsdei árat”.

“A földgázpiac működésének van egy törvényszerűsége. Az ár akkor a legmagasabb, amikor magas a kereslet, amikor betárolási időszak van. Tehát augusztusban nagyon magas volt az ár”. Ez nem óriási csoda, mert mindenki a betárolási időszakban akar földgázt venni, akkor akarja betenni  a saját tárolójába. Tehát, ha magas a kereslet, magas az ár. Aki a Közgázra járt, annak nem túlságosan meglepő. Most pedig már mindenki feltöltötte a földgáztárolóit, hallhatjuk, hogy Európában száz százalékot megközelítő a töltöttségi szint. Most senki nem fog gázt venni, mert nem tud, mert nem tudja hova tenni. Kicsi a kereslet, tehát kicsi az ár. Majd amikor elkezdődik a kitárolás - mi el fűtési szezon jön és sokkal többet fogunk fogyasztani - le fog menni a tároló töltöttségi szintje körülbelül 20 százaléka, nagyjából márciusra. Akkor pedig, ha mindenki megint elkezd betárolni, nagyon magas lesz az ár” - ezt válaszolta Szijjártó Péter egy mai sajtótájékoztatón munkatársunk kérdésére, hogy az európai gáztőzsdén nyáron, augusztusban volt a legmagasabb,  350 euró a gáz ára, most viszont leesett 100 euró körülire, nálunk mennyi a gáz ára, az ellenzék szerint 5-ször drágábban vesszük mi az orosz gázt a hosszú távú szerződés alapján.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés