Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Jogerősen 2 év börtönre ítélték Soros Györgyöt.
Mindenegyben Blog - 2022. április 27. (szerda), 09:15

Jogerősen 2 év börtönre ítélték Soros Györgyöt. (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 27

Évek óta bujkál egy jogerős, végrehajtható börtönbüntetés elől Soros György, akit  bűnszervezetben elkövetett pénzügyi csalás miatt  jogerősen és végrehajthatóan másodfokon is elítélt a párizsi fellebbviteli bíróság. Aztán még két bírói fórum is helybenhagyta az ítéletet!

Már régen be kellett volna vonulnia a börtönbe, érthetetlen, hogy az érvényes és jogerős bírósági ítélet ellenére miért nem adnak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, miért nem tartóztatják le, ha mondjuk, Franciaország közvetlen közelében, Brüsszelben próbálja éppen a maga kedvére manipulálni a befolyása alatt álló politikusokat.

Soros György még 1989-ben manipulált és csalt a francia Btk.-ba ütköző módon a Société Générale nevű francia pénzügyi óriáscég részvényeivel. Ezért ítélte négy(!) bíróság is egybehangzóan végrehajtható börtönbüntetésre.

Egy maffiamódszerekkel működő bűnszervezetet irányított, a francia ügyészség a nyomozás során 11 gyanúsítottat hallgatott ki, őt is beleértve.

Soros minden törvénytelen eszközt megragadott, hogy lassítsa a nyomozást. Kapcsolatai révén elérte, hogy a pénzügyi manipulációkról és csalásokról 6 (!) hosszú évig ne adjanak ki adatokat a svájci bankok. Ügyvédek tucatjai húzták-halogatták az eljárást.

Az első tárgyalásra így csak 13 (!) év múltán,  2002. november 7-én kerülhetett sor, Soros ekkor végre odakerült a vádlottak padjára.  Bűntársa volt a hírhedt libanoni maffiózó, Samir Traboulsi, akit már korábban is börtönbüntetésre ítéltek tőzsdei csalások miatt. Amikor kijött a börtönből, Soros oldalán ott folytatta, ahol abbahagyta.

Ebben az ügyben több mint 30 millió részvény cserélt bűnös spekulációk révén gazdát, Soros mintegy 2,07 milliárd eurót mozgatott meg, és a végén minimum 2 millió 400 ezer eurót zsebelt be, minden lehető jogszabályt csalárd módon megszegve.

 Különös haláleset az eljárás kellős közepén

A nyomozás során az is kiderült, hogy a szocialista francia elnök, Francois Mitterand közvetlen környezete segítette Soros György csaló tranzakcióit. A szocialista párt több prominense is belekeveredett az ügybe – például Pierre Bérégovoy, François Mitterrand pénzügyminisztere, illetve miniszterelnöke.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés