Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Káosz a kutakon! – Ők nem tankolhatnak ezután csökkentett áron - Figyelem mai naptól 15 Millió forintos bírságot is adnak,mutatjuk kit büntetnek !
Mindenegyben Blog - 2022. március 11. (péntek), 08:49

Káosz a kutakon! – Ők nem tankolhatnak ezután csökkentett áron - Figyelem mai naptól 15 Millió forintos bírságot is adnak,mutatjuk kit büntetnek ! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 már 11

Marad a benzinárstop, biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon – ezzel a címmel tartott rendkívüli sajtótájékoztatót ma este fél 10-kor Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

A kormány kitart a benzinárstop mellett – fogalmazott bevezetőjében Gulyás Gergely. Leszögezte, valótlanok azok a híresztelések, hogy a kormány feloldaná az ársapkát, illetve, hogy gond lenne az ellátással.

Az alábbi döntéseket jelentette be a kancelláriaminiszter:

  • 7,5 t feletti kamionok és a 3,5 t feletti külföldi kamionok piaci áron kapják a benzint és a gázolajat
  • kivételt képeznek a mezőgazdasági erőgépek, amelyek mennyiségi korlátozás nélkül továbbra is 480 Ft-ért kapják az üzemanyagot
  • További fontos intézkedés, hogy az üzemanyag jövedéki adóját 20 Ft-tal csökkenti a kormány
  • Kamionstopot rendel el a kabinet a most kezdődő négynapos ünnep idejére.
  • A NAV ellenőrzi az elszámolásokat, azt a kutast pedig, aki nem tesz eleget a jogszabályban foglaltaknak, 6 000 000 forinttól 15 000 000 forintig terjedő bírsággal büntethetik, egy napon belül akár többször is.

A miniszter hozzátette: a kormány felkérte a belügyminisztert, utasítsa a rendőrséget, hogy a rémhírterjesztőkkel szemben határozottan lépjen fel. Az ellen, aki az üzemanyag-ellátás leállásáról közöl hamis információt, rémhírterjesztés miatt eljárás indul, mint ahogy hasonló eljárás indul az ellen is, aki nem megfelelő tárolóba tölti az üzemanyagot.

Nem okos ötlet nejlonzacskóban üzemanyagot szállítani!

Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgató arról beszélt, hogy a MOL finomítói zavartalanul működnek, a Barátság kőolajvezeték folyamatosan szállít, az Adria kőolajvezeték is készen áll, ha gond lenne a másikkal.

Hirdetés
[ ]

A MOL Zrt.-nek van elég készlete és finomítói kapacitása, hogy a teljes magyar üzemanyagigényt ki tudják elégíteni. Ez a forint árfolyamának ingadozása és a kőolaj árának változása mellett is így van.

Hirdetés

Nem rendeltetésszerű fogyasztók megjelenése, és a plusz tankolók miatt drasztikusan megnőtt a benzinkutak forgalma. Buszok, külföldi kamionok is a kutaknál tankolnak. Van, hogy kisteherautók 100-200 literes tárolóba tankolnak, de olyan is akadt, aki zacskóba tankolt. Ez visszaélés Hernádi szerint.

Akik korábban a telephelyen vették fel az üzemanyagot – buszszolgáltató, kamioncég –, azokat is a benzinkútra küldték, mert ott maximált áron vehették az üzemanyagot. A forgalom 20 százaléka az üzemanyag-forgalom tranzit jellegéből ered. Ez főként a vidéki benzinkutakat érinti – szögezte le a MOL- vezér.

A rendkívüli Kormányinfó témája igen indokoltnak tűnik, a probléma fő oka pedig a továbbra is 480 forintban megállapított nagykereskedelmi üzemanyagár-korlát. Szerdán Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, nincsen ellátási probléma, csak logisztikai. Ezt azzal magyarázta, hogy a hatósági ár miatt például sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Az igazi probléma Hernádi szerint az, hogy a háború miatt erőteljesebben szorítják a vállalatokat, hogy ne vásároljanak Oroszországtól. Vannak vállalatok, amelyek ezt megtehetik, de a közép-európai cégek nem ilyenek – jelentette ki a MOL elnöke. Hozzátette: földgázban még nagyobb ez a kitettség, ugyanis máshonnan nem nagyon lehet pótolni, ezért baj lenne, ha az oroszok megemelnék az árát. Ám Hernádi szerint ez senkinek nem érdeke.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés