Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,Júlia a mai napon meghalt
Mindenegyben Blog - 2022. november 22. (kedd), 09:05

Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,Júlia a mai napon meghalt

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 22

Életének 75. évében elhunyt Szalai Júlia, a magyar szociológia nagy hatású, kiemelkedő képviselője. A tudós haláláról a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézete (TKSZI) közleményben számolt be.

Elhunyt Szalai Júlia

Életútja

Hirdetés
[ ]

Szalai Júlia 1948-ban született Budapesten. Édesapja is a szociológia területén tevékenykedett: Szalai Sándor a háború utáni hazai szociológia egyik legfontosabb szervezője és terjesztője volt. Júlia a Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségizett zenei tagozaton, 1966-tól pedig tervmatematikát tanult a közgazdasági egyetemen. A következő évben kérdezőbiztos lett Ferge Zsusa empirikus kutatásaiban, és ennek hatására kezdett érdeklődni a szociológia iránt. 1971-ben írta szakdolgozatát a brit szociálpolitika kialakulásáról. A minden-egyben.com legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Innen indult

A TKSZI közleményében leírják, hogy Szalai munkássága rendkívül gazdag és szerteágazó volt: a szegénység tanulmányozása mellett a társadalmi struktúra, a jóléti államok és intézmények, a munkaerőpiac, az oktatás és az etnicitás, a hazai polgárosodás társadalomtörténete és a társadalmi redisztribúció viszonyai voltak kutatásai fő területei.

Hirdetés

 A minden-egyben.com legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

pályafutása

1973-ban kezdett dolgozni a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szociológiai Kutatóintézetében. 2008 óta az intézet tudományos tanácsadója, majd professor emeritusa volt. Tanított többek közt az ELTE-n, a CEU-n, a Wesley János Lelkészképző Főiskolán és a glasgow-i Strathclyde Egyetemen is.

1968-ban lett a szociológiatudomány kandidátusa, 2008-ban pedig az MTA doktori fokozatát is elnyerte – olvasható a TKSZI közleményében.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés