Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,Júlia a mai napon meghalt
Mindenegyben Blog - 2022. november 22. (kedd), 09:05

Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,Júlia a mai napon meghalt

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 22

Életének 75. évében elhunyt Szalai Júlia, a magyar szociológia nagy hatású, kiemelkedő képviselője. A tudós haláláról a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézete (TKSZI) közleményben számolt be.

Elhunyt Szalai Júlia

Életútja

Hirdetés
[ ]

Szalai Júlia 1948-ban született Budapesten. Édesapja is a szociológia területén tevékenykedett: Szalai Sándor a háború utáni hazai szociológia egyik legfontosabb szervezője és terjesztője volt. Júlia a Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségizett zenei tagozaton, 1966-tól pedig tervmatematikát tanult a közgazdasági egyetemen. A következő évben kérdezőbiztos lett Ferge Zsusa empirikus kutatásaiban, és ennek hatására kezdett érdeklődni a szociológia iránt. 1971-ben írta szakdolgozatát a brit szociálpolitika kialakulásáról. A minden-egyben.com legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Innen indult

A TKSZI közleményében leírják, hogy Szalai munkássága rendkívül gazdag és szerteágazó volt: a szegénység tanulmányozása mellett a társadalmi struktúra, a jóléti államok és intézmények, a munkaerőpiac, az oktatás és az etnicitás, a hazai polgárosodás társadalomtörténete és a társadalmi redisztribúció viszonyai voltak kutatásai fő területei.

Hirdetés

 A minden-egyben.com legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

pályafutása

1973-ban kezdett dolgozni a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szociológiai Kutatóintézetében. 2008 óta az intézet tudományos tanácsadója, majd professor emeritusa volt. Tanított többek közt az ELTE-n, a CEU-n, a Wesley János Lelkészképző Főiskolán és a glasgow-i Strathclyde Egyetemen is.

1968-ban lett a szociológiatudomány kandidátusa, 2008-ban pedig az MTA doktori fokozatát is elnyerte – olvasható a TKSZI közleményében.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés