Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kedves mindenki ! Súlyos baleset érte Szabit! Szabolcsnak nem nyílt ki az ejtőernyője 100 km/óraával csapódott a földbe ! VÉRRE VAN SZÜKSÉGE !
Mindenegyben Blog - 2022. április 29. (péntek), 09:53

Kedves mindenki ! Súlyos baleset érte Szabit! Szabolcsnak nem nyílt ki az ejtőernyője 100 km/óraával csapódott a földbe ! VÉRRE VAN SZÜKSÉGE ! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 29

A napos időben a szokásos tavaszi ugrásgyakorlatot hajtották végre a szolnoki ejtőernyős katonák, amikor az egyik fiatal kiképzőt szörnyű baleset érte.

A világbajnok Gál Szabolcs törzsőrmester tudná csak elmondani, hogyan csúszhatott ki egy rutinos ugró kezéből az ernyő kupolájának irányító zsinórja, de ő most kórházban fekszik, ahol egymásnak adják a kilincset a neki vért adó honvédek, rendőrök, katonák. Nagy a valószínűsége hogy a fiatal bajnoknak ez volt az utolsó ugrása.(add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!)

Sorban állnak a katonák, rendőrök, szolnoki civilek a vérellátó központok előtt. Mindenki várt adni jött, még Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka is. Helikopteres ugrásnál, a Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljának kiképzése közben ért szörnyű baleset egy rutinos ejtőernyőst. Gál Szabolcs törzsőrmesternek a Blikk információi szerint kinyílt az ernyője, de az ugrást figyelő ejtőernyősök szerint valahogy kicsúszhatott a kezéből az ernyő kupoláját irányító zsinór.

Hirdetés
[ ]

(add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!)

A balesetet szenvedett kiképzőnek ugrás után kinyílt az ernyője, társai szerint az irányító zsinórral volt baj Foto: MH ( illusztráció )

Gál Szabolcs a szemtanúk szerint 100 km/óra sebességgel csapódhatott a Szolnok melletti szandai rét földjébe április 25-én délután. Ha az ernyője nem nyitott volna nem is élte volna túl a zuhanást, így is borzasztó sérüléseket szenvedett. Koponyáját megmentette az ugrásoknál kötelezően viselt sisak, de így is súlyos agyrázkódást szenvedett. Szerencsére az első orvosi szakvélemények szerint a gerincvelő talán nem sérült, így a bénulást megúszhatja a fiatal sportember, de így is nehéz és hosszas lesz a gyógyulása. A sérült honvédet azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, ahol folyamatosan műtik.(add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!)

- A fiamnak ma rendbe rakták a lábát, de most öt napon keresztül nem nyúlhatnak hozzá, csak megfigyelik, ezért sok vér kell neki - mondta lapunknak a katona édesapja.

Hirdetés

- Az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához rengeteg vérre van szüksége. Szerencsére a vércsoportja olyan, hogy bárki adhat neki vért, hónapokon át szüksége lesz a vérre, megkérünk mindenkit, segítsen, élnie kell egy egy éves gyermek édesapjának, egy remek sportembernek, remek katonának - mondta a Blikknek egy rendőr, aki a hírre az ORFK Teve utcai központjából rohant át a két saroknyira levő kórházba vért adni több kollégájával együtt.

(add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!)

06 o Gál Szabolcs -balról a második - a viágbajnok magyar katonai ejtőernyős csapat tagja

Gál Szabolcs fiatal kora ellenére az egyik legkiválóbb magyar ejtőernyős katona, kiképző volt, hat éve, 27 évesen, a csoport legfiatalabbjaként tagja volt annak a magyar honvéd csapatnak, akik ejtőernyős világbajnokságot nyertek. A házigazda orosz deszantosokat - akik most talán épp az ukrán fronton harcolnak - is legyőzték, a sportoló katonák azon jelmondata alapján, hogy ne a harctéren, hanem a versenyeken vívjunk meg egymással.

Gödrös László veterán szolnoki ejtőernyős több mint ezer ugrással a háta mögött értetlenül áll a tragédia előtt. Véleménye szerint hiába a rutin, hiába a csapat, az ejtőernyős egyedül ugrik ki a gépből, egyedül teljesít, csak magára számíthat az ég és a föld között:

- A bajt sohasem a felszerelés hibája okozza, a balesetek általában már kinyílt, jól működő ernyővel történnek. Elég egy rossz pillanat, a figyelem hiánya vagy egy pillanatnyi rosszullét, vagy éppen az ugró ott, akkor, hatalmas rutinnal a háta mögött is valamiért rosszul méri fel egy helyzetet, s már nincs visszaút. Ismerem a katonai ernyősöket, nem olyanok akik direkt, vagánykodva áthágják a szabályokat, ez egy véletlen baleset lehetett. Szabolcs megint világbajnokságra készült, ő már nem fogja tudni megvédeni a címét, de a csapata érte is fog harcolni.(add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!)

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés