x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kiadták a figyelmeztetést! FIGYELEM! Életveszélyes!!!! Lázcsillapítókra adtak ki figyelmeztetést! Szívleállást okozhatnak ezek a tabletták! Néz meg mik vannak a listán!
Mindenegyben Blog - 2021. szeptember 14. (kedd), 09:18

Kiadták a figyelmeztetést! FIGYELEM! Életveszélyes!!!! Lázcsillapítókra adtak ki figyelmeztetést! Szívleállást okozhatnak ezek a tabletták! Néz meg mik vannak a listán! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 szept 14

FIGYELEM! Életveszélyes!!!! Lázcsillapítókra adtak ki figyelmeztetést! Szívleállást okozhatnak ezek a tabletták! Néz meg mik vannak a listán!

FIGYELEM! Lázcsillapítókra adtak ki figyelmeztetést! Szívleállást okozhatnak!

Figyelmeztetést adtak ki a lázcsillapítókra! Ha beveszed leállhat a szíved!

Hirdetés
[ ]

Magyarországon recept nélkül lehet megvásárolni a gyógyszertárakban a legnépszerűbb láz- és fájdalomcsillapító gyógyszereket. A betegtájékoztatókon hosszú listán sorolják, az esetleges mellékhatásokat többek között azzal is találkozhatunk, hogy ezeknek a gyógyszereknek egy része veszélyes lehet a szívre.Néhány jó tanács annak érdekében, hogy jobban óvja az egészségét.

Tavaly júliusban fokozta a non-szteroid gyulladáscsökkentőkre kiadott figyelmeztetését az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság (FDA). Az ilyen gyógyszerek dobozára 2005 óta kötelező ráírni, hogy fokozza a stroke és a szívroham kockázatát a szedésük.

Azért kellett frissíteni a figyelmeztetést tíz év után, mert időközben kiderült, hogy nincs biztonságosnak számító időszak, ami azt jelenti, hogy már a kezelés első heteiben nagyobb az ilyen gyógyszereket szedők eséllyel kaphatnak stroke-ot és szívrohamot is.-írja a penzcentrum.hu

Hirdetés

Továbbra is fenntartják azt az állításukat, hogy annál inkább növeli ezeknek nem kívánatos eseményeknek a kialakulásának kockázatát minél tovább szedi valaki ezeket a gyógyszereket,.Azt gondolhatnánk, hogy nincs kockázata ezeknek a gyógyszereknek, hiszen mindenki számára hozzáférhető pirulákat veszünk be lázra vagy fejfájásra,de mégis érdemes odafigyelni, mert pont ezek lehetnek ártalmasak,mert általában szedünk a panaszainkra.

Ezek a gyógyszerek ugyanis , amellett, hogy kockázatosak, igencsak hatékonyan alkalmazhatóak izomfájdalmak, fejfájás vagy különböző gyulladásos megbetegedések kezelésére, fontos, hogy körültekintően alkalmazzuk.Nincs szükség drasztikus módszerekre, nem kell tehát rohanni a gyógyszeres dobozhoz, és kiszórni a kukába az összes otthoni fájdalomcsillapítónkat.

Dr Steven Nissen, a Cleveland Klinika kardiológusa, elmondta, az Amerikai Közszolgálati Rádiónak (NPR) nyilatkozva:

Nem azt mondják, hogyha valakinek fájdalmai vannak, akkor inkább szenvedjen és tűrjön, hanem a következőt kell tenni: a legkisebb hatásos dózist szedjük a gyógyszerből, és azt is csak addig, amíg szükségünk van rá.

Jogászkodnak, értelmeznekEléggé zavaró, hogy az FDA a figyelmeztetésében nagyon sokszor nem fogalmaz egyértelműen:A nem szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazásának első heteiben is kaphat tőlük stroke-ot vagy szívrohamot. Növelhetik a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát olyan esetekben, amikor bizonyos kockázati tényezők fennállnak a nem szteroid gyulladáscsökkentők, és olyan esetekben is, amikor nem.Bár korábban azt állították, hogy hasonló mértékben növeli a két említett megbetegedés kialakulásának kockázatát, az összes nem szteroid gyulladáscsökkentő de ebben most már egyáltalán nem is olyan biztosak.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés