Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Megjelent a rendelet – Nem mindegy melyik nap, hány órakor vágsz füvet, akár százezer forintos bírságot is kaphatsz!
Mindenegyben Blog - 2023. május 08. (hétfő), 16:04

Megjelent a rendelet – Nem mindegy melyik nap, hány órakor vágsz füvet, akár százezer forintos bírságot is kaphatsz! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 máj 08

Aki ezeket nem végzi el, jogilag felelősségre vonhatóvá válik és közigazgatási bírsággal is sújtható.

Hirdetés
[ ]

Azt tehát már tisztázódott, hogy a ház körüli zöldfelületeket a lakóknak, tulajdonosoknak kell rendben tartaniuk, már csak az a kérdés, hogy megtehetik-e ezt akár vasárnap este 8-kor vagy reggel 6-kor. Az erre a helyzetre vonatkozó alapszabályokat egy 2008-as rendelet rögzíti, miszerint reggel 6 és este 22 óra között megengedett a zajkibocsátás, lakott területen belül 50-55 decibelig. Este 22 óra és reggel 6 óra között ez a szint 40-45 decibelre csökken, ennél magasabb zajongás már csendháborításnak minősül.A fűnyírásra -mivel az külső zajforrásnak minősül- viszont ennél szigorúbb szabályok vonatkoznak-írja a FEOL.hu. Eszerint hétköznapokon reggel 7 és este 20 óra között szabad csak füvet nyírni. Hétvégéről vagy munkaszüneti napokon ugyanis még inkább korlátoltabbnak kell lennie a zajkibocsátás mértékének: szombaton reggel 9 és dél között megengedett egy minimális zajkibocsátás, míg vasárnap és munkaszüneti napokon abszolút nem lehet zajt csapni.

Kivéve, ha az önkormányzat máshogy nem rendelkezik. Ők ugyanis hozhatnak saját rendeleteket, melyben módosítják a településre vonatkozó zajvédelmi és zajkibocsátási szabályokat. – olvasható a ripost.hu-n.

A lakók nyugalmának biztosítása érdekében kertépítéssel és zöldfelület-fenntartással kapcsolatos, zajt keltő tevékenység (pl. fűnyírás, motoros fakivágás, kerti traktor működtetése) végezhető:

  • munkanapokon 7.00 óra és 20.00 óra között,
  • szombaton és jogszabály által pihenőnapnak minősített napokon 9.00 óra és 12.00 óra között, valamint 15.00 óra és 18.00 óra között végezhető,
  • vasárnap és munkaszüneti napokon ilyen tevékenység nem folytatható.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés