Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy Szomjas György hosszan tartó betegség után  MEGHALT!
Mindenegyben Blog - 2021. április 08. (csütörtök), 22:16

Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy Szomjas György hosszan tartó betegség után  MEGHALT!

Hirdetés
Hirdetés
2021 ápr 08

Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy Szomjas György hosszan tartó betegség után  MEGHALT!

Életének 81. évében elhunyt Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező – tudatta a család kérésére a Magyar Filmművészek Szövetsége csütörtökön az MTI-vel. A Balázs Béla-díjas kiváló művész április 7-én otthonában, szerettei körében hunyt el. Szűk családi körben helyezik végső nyugalomra – olvasható a közleményben.

Hirdetés
[ ]

A filmszövetség felidézi, hogy Szomjas György nagy sikerű filmjeivel – Talpuk alatt fütyül a szél, Kopaszkutya, Falfúró, Roncsfilm – műfajt teremtett Magyarországon. Megszállott híve volt a táncházmozgalom és az autentikus népi zene megörökítésének. Kezdetektől fogva részt vett benne, és hitelesen közvetítette a nézők felé.

Szomjas György 1940. november 26-án született Budapesten. A piarista gimnázium elvégzése után a Budapesti Műszaki Egyetemen tanult építészmérnöknek. 1964 és 1968 között járt a  Színház- és Filmművészeti Főiskolára, utána a Balázs Béla Stúdió vezetőségi tagja lett. 1995-ben a Magyar Film- és TV-művészek Szövetségének főtitkárává, 1999-ben pedig az Európai Filmakadémia tagjává választották. A Balázs Béla-díjat 1986-ban, a Kossuth-díjat 2005-ben kapta meg.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés