Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Mennyibe kerül a tej, csirkemell és a többi februártól? Mutatjuk a lehetséges árakat az Orbán Viktor által bejelentett élelmiszerár stop után
Mindenegyben Blog - 2022. január 13. (csütörtök), 13:24

Mennyibe kerül a tej, csirkemell és a többi februártól? Mutatjuk a lehetséges árakat az Orbán Viktor által bejelentett élelmiszerár stop után (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jan 13

Orbán Viktor szerdán este jelentette be: a kormányülésen úgy döntöttek, élelmiszerár stopot vezetnek be bizonyos élelmiszerekre, így azokat nem lehet majd drágábban adni, mint amennyibe tavaly október 15-én kerültek. De mennyi is az az ár, nézzük!

Orbán Viktor hat terméket említett:

  • Kristálycukor
  • Búza finomliszt
  • Naparaforgó étolaj
  • Sertéscomb
  • Csirkemell
  • 2,8 százalékos tehéntej
  • Azt mondta, ezen termékek árát a tavaly október 15-i szintre kell visszavinni. De mennyibe kerültek ezek akkor, ki emlékszik arra? Illetve, mennyibe kerültek egész pontosan aznap? És persze, üzlete válogatja azt is, hogy mi volt az adott élelmiszer ára.

    Azt nem tudni még – az írásos rendelet híján –, hogy mekkora is lesz ez a csökkentett árszint. Egyetlen hivatalos támpontot addig is a Központi Statisztikai Hivatal adatbázisai adhatnak. Azok közül is leginkább az „Egyes termékek és szolgáltatások fogyasztói átlagára (nyers adatok), havonta” fedőnéven futó nyilvános adatbázis.

    Abban 2021 októberénél a következő átlagárak szerepelnek:

    Hirdetés
    [ ]

    Élelmiszer Átlagár 2021. októberében, KSH szerint Kristálycukor, kg 261 forint Liszt, finomliszt, kg 203 forint Napraforgó étolaj, liter 713 forint Sertéshús, comb (csont és csülök nélkü), kg 1420 forint

    Hirdetés

    Csirkemellfilé (csont és bőr nélkül), kg 1600 forint UHT tartós tej dobozban, 2,8% zsírtartalom, liter 268 forint

    Természetesen ez egyelőre csak támpontot adhat arra, hogy nagyjából mire készüljünk, hiszen az még nem derült ki, pontosan mi alapján kell majd az árakat februártól a termékekre írni. A KSH táblázata átlagárakat tartalmaz, tehát például a drága és a kevésbé márkás, olcsó étolaj ára is része ennek az átlagnak, ami a táblázatban szerepel. Valószínűtlen, hogy a neves gyártó étolaját ugyanannyiért kellene adni majd, mint a kevésbé ismert gyártó termékét, ami eleve olcsóbb volt. A valószínűbb inkább az, hogy majd márkánként kell újraárazni a boltokban az élelmiszereket.

    A cikknek még nincs vége, lapozz!

    Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés