Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett a hír Détár Enikőről!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.
Mindenegyben Blog - 2021. február 26. (péntek), 08:18

Most érkezett a hír Détár Enikőről!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.

Hirdetés
Hirdetés
2021 feb 26

Détár Enikő magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész. február 26 -án 57 éves lett - Isten éltesse sokáig!

Détár Enikő magyar színésznő és műsorvezető. 1986-ban a Vidám Színpadhoz szerződött, majd 1991-ben a Rock Színház társulatának tagja lett. 1996 óta szabadúszó művész. A színdarabok mellett több filmben és sorozatban is feltűnt úgy, mint a Napló szerelmeimnek, a Linda vagy a Pasik. 2003 márciusától a Találkozások, majd a Reflektor című műsor háziasszonya volt 2011-ig. Jelenleg a Dívák éjszakája show műsor egyik dívája, Fésűs Nelly és Ladinek Judit mellett.


Détár Enikő 1964. február 26-án született Szolnokon. Gyermekként, mindössze 2 éves korában évekre el kellett válnia szeretett édesapjától, aki ekkor került börtönbe. 16 évesen pedig végleg elveszítette őt, mikor elhunyt autóbalesetben. Édesanyja 65 évesen Floridába költözött, majd 10 év után váratlan betegség miatt hazatelepült. Encinek van egy 2 évvel fiatalabb húga, Andrea.

Eleinte orvosnak készült, azonban az érettségi környékén úgy döntött, hogy inkább a Színház- és Filmművészeti Főiskolára felvételizik. Elsőre nem vették fel, mert saját bevallása szerint elkomolytalankodta a felvételit. A következő évben is jelentkezett, ekkor már sikerrel járt és bekerült.

A főiskolai évek alatt ismerkedett meg Rékasi Károllyal, akivel  28 éve éltek együtt,de végül elváltak útjaik.Rékasi Pikali Gerda mellett döntött. Károlytól két gyermeke született: Eszter (Gigi)  és Zsigmond (Zsebi) .Már 6 éve van együtt jelenlegi párjával Kiss Péterrel de a házasságot egyenlőre nem tartják fontosnak.

KARRIERJE

1986-ban vette át diplomáját és rögtön ezután a Vidám Színpadhoz szerződött. Öt évvel később a Rock Színház társulatának tagja lett. 1996 óta szabadúszó művész, akivel legtöbbször a Madách Színházban és a Budapesti Kamaraszínház Tivoli színpadán találkozhat a közönség.

Színházi karrierje során számos népszerű darabban (drámákban, zenés musicalekben, vígjátékokban stb.) játszott és játszik a mai napig. Enikő alakította például a Macskák Bombalurináját, a Légy jó mindhalálig Belláját, az Anna Karenina Ligyija Ivanovnáját, a Nyomorultak Madame Thenardier-jét, a Chicago Morton mamáját, a Cabaret Sally Bowles-át, a Csárdáskirálynő Cecíliáját és jelenleg férjével, Rékasi Károllyal dolgozik együtt A rózsák háborújában.

Hirdetés
[ ]

A képernyőkön 1985-ben debütált a Vásár című TV filmben, majd szerepelt a Sortűz egy fekete bivalyértban (1985), A nagymamában (1986), a Napló szerelmeimnekben (1987), a Laurában (1987), a Cimbora: Sakuntala gyűrűjében (1990), a Bűn és bűnhődésben (1998), a Pizzásban (2001), a ZooKids - Mentsük meg az Állatkertet!-ben (2009) és a Tüskevárban (2009). A filmek mellett több népszerű magyar sorozatban is feltűnt úgy, mint a Nyolc évszak Bözsikéje, a Kisváros Kóti Éva őrnagya és a Pasik Dórikája. De játszott még a Linda és az Öregberény egy-egy epizódjában is.

Enci különleges hangjára a szinkronstúdiók is felfigyeltek. Több filmben, sorozatban és rajzfilmben is az ő hangján szólalnak meg a különböző szereplők. Enikő eddig a legtöbbször Milla Jovovich-nak (A kaptár 1,2,3,4) és Cher-nek (A gyanúsított, A hűtlenség ára, Tea Mussolinivel, Díva) adta a hangját, de többször szinkronizálta Demi Moore-t (Ghost, Ébren álmodó, Eladó a családom), Barbra Streisand-ot (A bagoly és a cicababa, Tükröm, tükröm) és Vicki Lewis-t (Godzilla, Bajnokok reggelije) is. Valamint ő szólaltatta meg Kate Beckinsale-t az Underworld: Evolúció-ban, Elizabeth Hurley-t a Bocsánatos bűnös-ben, Salma Hayek-et az Ámokfutam-ban stb. Illetve hallhattuk még a Dallas-ban, a Kaliforniába jöttem-ben, a Melrose Place-ben, a Kémcsajok-ban és a Volt-ban.

2003 márciusától vezette az egyik legnagyobb kereskedelmi csatorna Találkozások, majd Reflektor című műsorát. 2011-ben azonban leváltották.

Jelenleg színházi szerepei mellett a Dívák éjszakája című show műsor egyik dívájaként utazik fellépésről fellépésre, Ladinek Judittal és Fésűs Nellyvel. A három színésznő a pesti Moulin Rouge-ban dolgozott először együtt. Így született meg az ötlet egy közös produkcióról, melynek keretén belül olyan slágerekkel szórakoztatják a közönséget, mint: Lady Marmalade, Can-Can, Moulin Rouge, Cabaret, Chicago, Big Spender, New York, Sheldon Bloom, Let’s do it, Dreamgirls, ABBA-slágerek, FAME, No more tears, Copacabana, Latin-dalok. A műsorból természetesen az olyan népszerű magyar dalok sem maradhattak ki, mint: Engem nem lehet elfelejteni, Azért vannak a jóbarátok, Vigyél el, Szeretni bolondulásig, Különös éjszaka volt, Cha Cha Cha, Isztambul, Nem vagyok én apáca.

ELISMERÉSEI

1993 Déryné-díj

Hirdetés

1996 Artisjus előadóművészi-díj

2002 RTL nívódíj

2009 Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje

ÉRDEKESSÉGEK

⇒ hobbija a ruhatervezés

⇒ minden tekintetben nagyon hasonlít Barbra Streisand-ra

⇒ a főiskolás évek alatt go-go táncolt, hogy önállóan, édesanyja segítsége nélkül is fenn tudja tartani magá

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés