Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett! ORBÁN VIKTOR EZZEL a húzásával lényegében már most megnyerte a 2022-es választást..! - MEGTETTE, amit eddig még senki Magyarországon!! EZ igazán bátor lépés volt: (
Mindenegyben Blog - 2021. december 05. (vasárnap), 11:03

Most érkezett! ORBÁN VIKTOR EZZEL a húzásával lényegében már most megnyerte a 2022-es választást..! - MEGTETTE, amit eddig még senki Magyarországon!! EZ igazán bátor lépés volt: ( (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 dec 05

Arra a kérdésre, hogy mindezek mellett meg lehet-e tartani itthon a fix lakossági rezsiárakat, a magyar kormányfő úgy reagált a péntek reggeli interjúban: mi rögzítettük az árakat a háztartások számára, és most hiába megy fel kétszeresére, háromszorosára a gáz és az áram ára,

Magyarországon a háztartásoknál nem megy fel. A gazdaság szenved, tehát a vállalkozásoknak, az iparban dolgozóknak ki kell fizetni

Hirdetés
[ ]

a magas árakat – ismerte el. A szenvedés egyik friss jelét éppen ma láttuk meg a szeptemberi ipari termelési adatban. A minap egyébként Romániában levágták a gáz- és áram áfáját és árkompenzációt kapott a vállalkozások széles köre is, hogy ez segítsen átvészelni tavaszig a magas energiaár-környezetet.

Tegnap Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt arról, hogy a magas energiaárak, illetve a koronavírus-járvány negyedik hulláma, az esetleges korlártozások miatt 7-7,5%-ról 6,8%-ra csökkentették az idei évi átlagos GDP-növekedési előrejelzést.

A pénteki komrányfői interjúban arra kérdésre, hogy meddig lehet azt a helyzetet fenntartani, hogy többszörös piaci áremelkedés mellett a lakosság felé a rezsiárak fixek, Orbán Viktor a jövő áprilisi választásokra utalva úgy reagált:

Amíg a mi kormányunk lesz a rúdnál, addig ez így lesz.

Hirdetés

Ő úgy látja, hogy az ellenzéki pártok már jelezték, hogy ha ők nyernének, akkor a piaci ár szintjére emelnék a rezsit. Szerinte ez egy klasszikus vita, a nemzeti kormány az ár védelmét támogatja.

Meglátása szerint „Brüsszel bolond dolgot csinál” azzal, hogy miközben emelkednek az energiaárak, egy olyan klímavédelmi csomaggal áll elő („Irány az 55%!”), ami tovább növeli az árakat, igaz maga is elismerte rögtön, hogy a legutóbbi Európai Tanács ülésén elhangzott: ez a klímacsomag csak 20-23%-kal járult hozzá az árak emelkedéséhez, tehát csak kis részben. Szerinte amikor „már féltérden” van Európa az elszálló árak miatt, akkor egy rossz klímapolitika erre még rátesz egy lapáttal. A kormányfő ezzel szemben továbbra is azt szorgalmazza, hogy „ne az emberekkel, hanem a nagy szennyező, klímarombolókkal” fizettessék meg a klímavédelem költségeit.

Ő maga tette hozzá, hogy erre azt szokták neki mondani: majd úgyis áthárítják a multik a többletterheket az emberekre. Úgy folytatta: ez csak akkor lehetséges, ha azt a kormány megengedi, de itthon nem ez a helyzet. Kijelentette:

Magyarországon rögzített ára van a rezsinek, hiába akarják áthárítani a nagy multicégek, - amiknek a nagy része most már szerencsére magyar kézbe került -, nem tudják áthárítani, mert egész egyszerűen fix ár van.

Mivel a „magyar kézbe került” kifejezés nagyrészt állami szereplőket takar, így valójában a lakosság felé fixált rezsiárakat is nagyrészt a magyar lakosság fizeti meg, igaz kerülőúton, az állami költségvetésen keresztül. (Ez akkor van így, ha az elmúlt években a piaci áraknál jóval magasabban tartott itthoni lakossági rezsiárakkal képzett nyereségeket felélték volna/most felélnék ezek az egyetemes szolgáltatók és ki kellene őket segítenie az államnak.)

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés