Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
MOST ÉRKEZETT: Valami nem stimmel Vlagyimir Putyin orosz elnökkel! EZT nézzétek:
Mindenegyben Blog - 2022. március 10. (csütörtök), 20:44

MOST ÉRKEZETT: Valami nem stimmel Vlagyimir Putyin orosz elnökkel! EZT nézzétek: (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 már 10

Az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának alelnöke: Valami nincs rendben Putyinnal

Fotó: MTI/AP/Orosz elnöki sajtószolgálata

Mindenképpen távolságtartással kell kezelni az orosz invázióval kapcsolatos hírek jelentős részét, és ez nemcsak a két háborús fél egymásról közölt katonai veszteségeire igaz, hanem a politikusi nyilatkozatokra is – írja a Telex.

Különös dolgokat közölt például az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának alelnöke, a republikánus, korábban erőteljesen Trump-párti Marco Rubio.

“Bárcsak többet tudnék megosztani, egyelőre annyit mondhatok, sokak számára elég nyilvánvaló, hogy valami nincs rendben Putyinnal. Mindig is gyilkos volt, de a problémája most másféle. Hiba lenne azt feltételezni, hogy ez a Putyin ugyanúgy reagálna, mint az 5 évvel ezelőtti"

– írta elég sejtelmesen Rubio.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/AP/Orosz elnöki sajtószolgálata

Vlagyimir Putyin orosz elnök , aki “uráli odújából” figyeli az ukrajnai fejleményeket, “dühöng” és “füstölög” amiatt, hogy nem halad gyorsabban  hadserege  ukrajnai inváziója – állítja az Európai Unió egyik tisztviselője  egy ukrán hírszerzési jelentésre hivatkozva.

Twitter nyomán

Riho Terras, Észtország korábbi védelmi minisztere az Európai Parlament képviselője szombatontette közzé a dokumentumok tartalmát.

Putyint az uráli  odujábaorosz oligarchák kísérik, “hogy senki ne meneküljön el” – állítja Terras az orosz nyelvű dokumentumokban.

“Azt hitte, ( Putyin a szerk.) hogy az egész háború könnyű lesz, és minden 1-4 nap alatt elkészül”

– írta Terras.

Ehelyett ukrán katonák – és fegyverekkel és Molotov-koktélokkal felfegyverkező civilek – csütörtök óta az Ukrajnába több irányból behatoló orosz erők visszaszorításán dolgoznak.

Terras azt állítja, hogy a hírszerzési jelentés szerint az orosz erők nem rendelkeztek megfelelő taktikai tervvel, és a municiót is alul méretezték – mindössze három-négy napra elegendő rakétát hoztak magukkal, és így „takarékosan használják őket”.

A Terras szerint korlátozott a remény, hogy az oroszok több fegyverhez és lőszerhez jutnak.

Egy ki tudja honnan jött jóslat

Az EU-s képviselő azt állítja, hogy, ha az ukránok 10 napig képesek megküzdeni az oroszokkal, az valószínűleg arra kényszeríti Moszkvát, hogy tárgyalásokat kezdjen a konfliktus lezárásáról, mert:

“nincs pénzük, fegyverük vagy erőforrásuk”

– írja a Terras.

A brit védelmi minisztérium közzétette térképét az orosz-ukrán háború március 10-i állapotáról.

A brit védelmi minisztérium ma reggeli jelentése az alábbiakat tartalmazza:

  • A Kijevtől északnyugatra lévő nagy orosz hadoszlop több mint egy hete alig haladt előre, és folyamatos veszteségeket szenved az ukrán fegyveres erők részéről.
  • Az elmúlt napokban jelentősen csökkent az Ukrajna feletti orosz légi tevékenység, ami valószínűleg az ukrán légvédelmi erők váratlan hatékonyságának és kitartásának köszönhető.
  • Oroszország sorkatonákat telepített Ukrajnába, annak ellenére, hogy Putyin elnök korábban nyilvánosan biztosította, hogy nem tesz ilyet. Ahogy a veszteségek növekednek, Putyin elnök kénytelen lesz az orosz fegyveres erők egészéből és más forrásokból pótolni veszteségeit.

A BRIT VÉDELMI MINISZTÉRIUM NEMRÉG MEGOSZTOTTA FRISS TÉRKÉPÉT, AMIN JÓL LÁTHATÓ, MELY TERÜLETEKET FOGLALTÁK EL AZ OROSZ CSAPATOK, ILLETVE MELY VÁROSOKAT ZÁRTÁK KÖRBE. A HÍRSZERZÉSI INFORMÁCIÓK ALAPJÁN AZT IS JELÖLTÉK, MILYEN TOVÁBBI CSAPATMOZGÁSOK VÁRHATÓAK.

Hirdetés

Máris annyira fájnak a Putyin-rendszernek az Európai Unió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia frissen bevezetett gazdasági szankciói, hogy a korábban nagyon magabiztos Kreml váratlanul be is ismerte a helyzet súlyosságát.

„A gazdasági realitás jelentősen megváltozott. Ezek kemény szankciók, problémákat okoznak”

– mondta hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Reuters szerint, egyből hozzátéve, hogy „Oroszország képes elhárítani a kárt.” A Putyin-rendszer egyik legismertebb arca szerint kész, jól kidolgozott terveik vannak a legdurvább szankciók ellen is,írja a 444.hu

Nem feltétlenül erről árulkodtak azok a híradófelvételek és fotók, amik Putyin elnök és szűk gazdasági stábjának mai tanácskozásán készültek. Max Seddon, a Financial Times moszkvai irodavezetője posztolt néhány képet a Twitterére.

A megbeszélésen Oroszország olyan gazdasági moguljai vettek részt, mint Elvira Nabjullina, a jegybank elnöke, Anton Sziluanov pénzügyminiszter, Maxim Oreskin, az elnök gazdasági főtanácsadója és German Graf, a legnagyobb állami bank, a Sberbank elnöke.

Putyin, akinek mintha mániájává váltak volna a gigantikus asztalok, most is egy valószínűtlenül hosszú asztal egyik végén trónolt,

elvileg bizalmas emberei a túlvégen.

Putyinnak nemcsak a tekintete volt elgondolkodtató, hanem az is, hogy már testileg is kezd elhanyagoltan kinézni, például nem volt levágva a körme:

Hirdetés

A találkozó James Bond-filmes hangulatát elnézve nem is volt képtelenség egy twitteres kommentelő azon észrevétele, hogy Putyin bal kezénél látható gombok talán a vendégei székei alatti csapóajtó kinyitására szolgálnának:

Az orosz gazdaság kulcsfigurái közben ilyen

meg ilyen

 Mihail Misusztyin miniszterelnök nem tűnt nyugodtnak.

meg ilyen meg ilyen arcokat vágtak:

Nem is beszélve az optimizmusról, ami a jegybankelnökből és a főtanácsadóból áradt:

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés