Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most már biztos hogy idén elmarad az ősz
Mindenegyben Blog - 2018. augusztus 18. (szombat), 19:06

Most már biztos hogy idén elmarad az ősz (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 aug 18

Elkészültek az őszi időjárási előrejelzések, amelyek azt mutatják, hogy valójában idén Európában nem lesz ősz, folytatódik a nyár Nagy-Britanniától Ukrajnáig. Skandináviában újabb erdőtüzekkel kell számolni, Kelet-Európában meleg lesz.

Az előrejelzés szerint az egész nyarat és a teljes kontinenst jellemző hőség ősz végéig kitart. Némi változásra Dél-Európa számíthat, ahol esősre fordul az idő – írja az accuweather.com.

Hirdetés
[ ]

A brit szigeteken, Franciaországban és Németországban bár folytatódik a nyár, októberben valamennyire enyhülni fog a meleg. Az átlagos hőmérséklet 1-3 Celsius-fokkal lesz a megszokott felett Nagy-Britanniában – mondta Ala Reppert, az AccuWeather vezető meteorológusa. Ennél valamivel nagyobb pozitív eltérés várható Franciaországban, Hollandiában és Németországban. A november is enyhülést hozhat, de esők is várhatók Nagy-Britanniától Németországig, ami véget vet az elmúlt hónapok szárazságának. A legtöbb csapadék Írországban és Skóciában várható.

Hirdetés

Olaszországban, Görögországban és a Nyugat-Balkánon szeptemberig maradnak a pusztító viharok, a Balkán többi részén pedig a forróság tart ki az ősz első hónapjáig. Majd megérkezik az eső a térségbe, mely októberig és noverig jellemző lesz. A lassú esőfrontok Olaszországból indulva a Balkánon át érik el Görögországot.

Noha az erdőtüzek veszélye megszűnik, áradásokra lehet számítani – főként olyan vidékeken, ahol az előbbiek kipusztították a vizet megkötő növényzetet. A több csapadék enyhíti ugyan a hőséget, de ősz elején a megszokottnál így is melegebb lesz. Az ősz további két hónapja ugyanakkor az átlagosnál hűvösebb időt hoz.

Skandináviában évtizedek óta nem látott szárazságot hozott a nyár; Svédországban ötvenezer hektár területen égett le a növényzet. A szárazabb idő az ősz nagy részén át kitart a térségben. Nem várhatók olyan esők, amelyek jelentősen enyhítenék a szárazságot, s ezzel mérsékelnél az erdőtüzek veszélyét. Októberben és novemberben a hőmérséklet azonban lényegesen alacsonyabb lesz a nyárinál. A novemberi hó kevesebb lesz az átlagosnál az északi területen.

Kelet-Európában a forró időjárás az ősz végéig kitart, még az északi fekvésű Lengyelországban, Ukrajnában és a balti államokban is.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés