Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Operatív törzs : Aki nincs beoltva, annak nem lesz szabad nyara ha tetszik ,ha nem !
Mindenegyben Blog - 2021. május 08. (szombat), 10:22

Operatív törzs : Aki nincs beoltva, annak nem lesz szabad nyara ha tetszik ,ha nem ! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 máj 08

A jövő évi költségvetés célja a dinamikus gazdaság megalapozásaA miniszter közölte: a kormány benyújtotta a jövő évi költségvetés tervezetét, amelynek célja, hogy dinamikus gazdasági növekedést biztosítsoni. A javaslatban a kormány 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, 5,9 százalékos hiánycél és 79,3 százalékos államadósság mellett – magyarázta.

A tárcavezető kiemelte: az idei év végére érhető el az a szint, ahol a gazdaság a koronavírus-járvány kitörésekor volt, és szeretnék, ha 2022-ben folytatódna a növekedés.

Magyarország takarékos, a jövőt felélni nem kívánó, konzervatív gazdaságpolitikája bevált, és érdemben tudták csökkenteni korábban az államadósságot– vélekedett.

Elmondta: kiemelt figyelem jut a családok támogatására, folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, szja-mentességet kapnak a 25 év alattiak, a munkáltatói adóterhek tovább csökkennek, támogatják a beruházásokat és jut munkahelyteremtésre is. 7300 milliárd forintos újraindítási alap áll rendelkezésre – tette hozzá.

Hirdetés
[ ]

Közölte: várhatóan a visszatérés a normalitáshoz a járvány elmúltával a gazdaság területén is gyorsan megtörténik, és folytatódhat az a sikeres időszak, amely a magyar gazdaságot jellemezte a járvány előtt.

Hangsúlyozta: az egészségügyben is sikerült új korszakot nyitni, megszüntették a hálapénzt, és jelentős orvosi béremelés volt. Jövőre 769 milliárd forinttal több jut jövőre az egészségügyre, így 11 év alatt több mint megduplázódtak a kiadások – mutatott rá.

Az önkormányzatok támogatásáról is döntöttekGulyás Gergely kitért rá: az önkormányzatok támogatásáról is döntöttek, mert miután jelentős adócsökkentést hajtottak végre a kis- és középvállalkozóknál, az önkormányzatoknál ez kiesést jelentett. A kormány arányos és méltányos módon összesen 23 milliárd forint támogatást ad, ebből 1,7 milliárd forinttal bölcsődék, oktatási és kulturális intézmények megújulásához, megépítéséhez járul hozzá – mondta.

Kifejtette: nincs politikai motivációja a döntésnek, és a bevételek, az önkormányzati költségvetési helyzet és a megtakarítás mértéke alapján három kategóriát határoztak meg.

A leggazdagabb településeknek fejlesztési támogatást igen, működési támogatást viszont nem adnak. A második kategóriában a kieső iparűzési adóbevétel 75 százalékát megtérítik, a harmadik kategóriában – a legszegényebb településeknél – ez az arány 100 százalék – magyarázta.

Hirdetés

A miniszter köszönetet mondott az önkormányzatoknak a járvány elleni védekezésben való részvételért,és azt mondta, a gazdasági növekedésből a települések is jelentősen profitálnak majd.

Az ellenzék bizalmatlanságot keltA tárcavezető a járvánnyal kapcsolatos kérdésekre válaszolva beszélt arról: továbbra is az Országgyűlés előtt van az a baloldali pártok által benyújtott határozati javaslat, amely a rendelkezésre álló adatok szerint a leghatékonyabb Szputnyik V és a szintén kiválóan teljesítő Sinopharm oltásokat betiltaná. A miniszter sajnálatát fejezte ki, hogy a baloldal nem az oltás felvételére biztat, hanem bizalmatlanságot kelt.

Szerinte a baloldal vagy önös érdeket próbál szolgálni vagy olyan üzleti érdekeket, amelyeket nap mint nap látni a különböző médiumokban megjelenő cikkekben is.

Gulyás Gergelyt arról is kérdezték, hogy tervezik-e harmadik oltás beadását a Sinopharm esetében, illetve kié a felelősség, ha ez az oltás idősek számára mégsem nyújt megfelelő védelmet.

A tárcavezető közölte: a kérdésben megfogalmazott állítás minden alapot nélkülöz, a Semmelweis Egyetem vizsgálata szerint a Sinopharm vakcinák beadása után kialakuló ellenanyagszint mértéke akár több százszorosa is lehet annak, ami egy átfertőzöttséggel megszerezhető, ezért a híresztelésekkel ellentétben nincs szükség a kínai oltóanyag harmadik dózisának felvételére.

Leszögezte: nincs érdemi különbség a vakcinák között, a második oltás után a megbetegedettek aránya rendkívül alacsony, a védettség pedig magas, ezért nincs értelme a bizalmatlanságot kelteni bizonyos oltásokkal szemben.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés