Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Operatív törzs : Aki nincs beoltva, annak nem lesz szabad nyara ha tetszik ,ha nem !
Mindenegyben Blog - 2021. május 08. (szombat), 10:22

Operatív törzs : Aki nincs beoltva, annak nem lesz szabad nyara ha tetszik ,ha nem ! (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 máj 08

A fertőzöttség mértéke az országban jelentősen csökkenArról, hogy van-e összefüggés a lazítások és aközött, hogy Budapesten nőni kezdett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának jelenléte, a miniszter azt mondta: a fertőzöttség mértéke az országban jelentősen csökken, a budapesti kerületek többségében is, és csak a budai kerületekben van szerény növekedés, illetve Debrecenben és Szolnokon.

Jelezte: egyelőre nem látják, hogy a nyitásnak drámai negatív hatása lenne. Arra a kérdésre, hogy a 28 ezer áldozat fényében sikeresnek tartják-e a járvány elleni védekezést, Gulyás Gergely úgy válaszolt: a tavalyi adatok szerint Magyarország a többlethalálozásokat tekintve uniós összehasonlításban a középmezőnyben van, és valószínűleg ez igén is így lesz.

A tárcavezető szerint a politikai vitákat azért kerülik ezen a téren, mert a kormány szerint nem helyes az orvosok és ápolók rendkívüli munkáját kritizálni, illetve nem etikus ez emberek halálából politikai kampányt csinálni. Beszámolt arról, hogy májusban dönt a kormány arról, hogy megtarthatók-e a nyári táborok.

Hirdetés
[ ]

Kitért arra is: a járvány közepette nehéz megmondani, mi jöhet még, de ha olyan mutáns nem lesz, amely ellen semmilyen oltóanyag nem ad védelmet, akkor nyárra visszatérhet a szabad élet.

Kiemelte azt is, megkezdődött a visszatérés az egészségügy normális működéséhez, a szűrővizsgálatok már folyamatban vannak. A tervek szerint

4,5 millió beoltottnál kerülhet sor elektív műtétekre, 5 milliónál pedig a rehabilitáció is újraindulhat, valamint feloldhatják a látogatási tilalmat.A védettségi igazolványokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolva elmondta: a magyar állam annak tud igazolványt adni, aki Magyarországon kapta meg az oltást, függetlenül attól, hogy magyar állampolgár vagy sem.

Közölte azt is: az oltások elfogadásáról minden országgal tárgyalnak, ahol van hajlandóság a kétoldalú megállapodás megkötésére, és remélhetőleg az összes környező országgal lesz ilyen megállapodás.

Arra a kérdésre, hogy tervezi-e a kormány, hogy Szerbiához hasonlóan pénzt adjon a beoltottaknak, a miniszter azt mondta: jutalomfizetés nem szükséges, inkább annak a tudatosítása fontos, hogy az oltás valóban életet ment, illetve, hogy járnak vele többletjogosítványok a védettségi igazolvány által.

Hirdetés

Beszámolt: dolgoznak azon, hogy tajszám nélkül ne csak regisztrálni lehessen az oltásra, hanem időpontot is lehessen foglalni. Jelezte: az időpontfoglaló rendszer gyengénlátó verziójával kapcsolatos problémákat továbbította a Belügyminisztériumnak.

Kérdésre kitért arra is: a Fidesz-frakció tagjai maximálisan felelősségteljes magatartást tanúsítanak, és Becsó Zsoltnak nem volt semmilyen információja a szavazás idején a pozitivitásáról, a szavazás után egy-két nappal tudta meg a koronavírustesztje eredményét, és ezt akkor jelezte is.

Türelmet és a megértést kért Gulyás Gergely azoktól, akik nem vagy nem időben kapták meg az igazolásukatGulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva elmondta: a kormányhivatalok soron kívül kezelik a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos észrevételeket, így reményei szerint egy-két héten belül minden ilyen ügyet megoldanak. Türelmet és a megértést kért azoktól, akik nem vagy nem időben kapták meg az igazolásukat.

Kitért arra is: a kormány dönteni fog arról az előterjesztésről, hogy a védettségi igazolvány érvényességét veszti, ha valaki a 2. oltást nem adatja be magának. Beszámolt: rendőrségi nyomozás folyik az elektronikus regisztrációs rendszer elleni, múlt pénteki terheléses támadás ügyében.

A miniszter a fővárost érintő kérdésekre válaszolva a Ferencváros és Kispest között a Galvani levezető út miatt kialakult vitáról azt mondta, a kormány támogatja, hogy a híd megépüljön, ez a főváros eminens érdeke.

Ha ki kell jelölni egy útszakaszt, lesznek olyanok, akik annak nem feltétlenül örülnek – tette hozzá. Elmondta, a kérdésről tárgyalnak a főpolgármesterrel és a kerületi polgármesterekkel, valamint a Fővárosi Közbeszerzések Tanácsán is többször szerepelt az ügy.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés