Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Orbán Viktor ma bejelenteti az ÉV EGYIK LEGJOBB HÍRÉT! Ennek most végre minden magyar örülhet! Ez bizony Téged is érint! >>>
Mindenegyben Blog - 2022. május 31. (kedd), 08:46

Orbán Viktor ma bejelenteti az ÉV EGYIK LEGJOBB HÍRÉT! Ennek most végre minden magyar örülhet! Ez bizony Téged is érint! >>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 máj 31

Orbán Viktor győzelme Brüsszelben: éjjel megszületett a döntés, bevezetik az olajembargót, de a magyar feltételekkel

Éjjel egy órakor ért véget az Európai Tanács ülésének első napja, amelyen a következő oroszországi szankciós csomag volt a téma. Orbán Viktor az éjszaka jelentette be, sikerült elérni, hogy Magyarország továbbra is vásárolhasson orosz olajat.

A leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni

Hirdetés
[ ]

– mondta éjszakai videójában Orbán Viktor miniszterelnök, aki részt vett az uniós miniszterelnökök csúcstalálkozóján, és korábban már bejelentette, hogy Magyarország gazdaságára ledobott atombombával érne fel, ha nem kapnánk orosz olajat. Úgy néz ki, Orbán Viktornak sikerült is sikert elérnie Brüsszelben: A megállapodást aláírták arról, hogy azok az országok, amelyek csövön keresztül kapják az olajat, továbbra is vásárolhatnak az oroszoktól. A miniszterelnök feltétele volt, hogy Magyarország kapjon garanciát arra is, ha valami történne az Ukrajnán keresztül érkező Barátság kőolajvezetékkel; voltak már rá célzások korábban az ukránok részéről, hogy a vezetéknek esetleg baja eshetne. Ezek a feltételek is teljesültek.

Éjfél után Charles Michel, az Európai Tanács elnöke sikeresnek minősítettte a tárgyalásokat: megállapodás született tehát az orosz olaj embargójáról, ami azonnal érinti az Európába irányuló orosz olajszállítások kétharmadát. Az orosz olaj kivitelének tilalma „hatalmas finanszírozási forrást vág el” Moszkva hadigépezetétől – mondta.

Charles Michel üzenetében – Vlagyimir Putyin orosz elnököt megszólítva – azt írta: nem a szankciók, hanem az Ukrajna elleni orosz háború akadályozza az élelmiszerek szállítását, veszélyeztetve ezzel az élelmiszer-biztonságot. Több mint 20 millió tonna gabona vesztegel Ukrajnában Oroszország aknái és háborúja miatt – emelte ki.

„Meg kell állítanunk a háborút, és helyre kell állítanunk a globális élelmiszer-ellátási láncokat” – fogalmazott az európai tanácsi elnök, és felszólította a Kremlt arra is, hogy hagyjon fel a hírek hamisításával.

Az asztalra csapott Zelenszkij: ismét keményen bírálta döntése miatt a magyar vezetést
Hirdetés

Az asztalra csapott Zelenszkij: ismét keményen bírálta döntése miatt a magyar vezetést

Michel kijelentette azt is: az Európai Tanács, valamint a világ hét legfejlettebb iparú országa (G7) továbbra is segíti Ukrajnát azonnali likviditási szükségleteinek kielégítésében. A tanács továbbá készen áll arra, hogy 9 milliárd eurós támogatást nyújtson Kijevnek. „Erős és konkrét támogatást jelent ez Ukrajna újjáépítéséhez” – tette hozzá.

A tanácskozás első munkanapját lezáró sajtótájékoztatóján Charles Michel „figyelemre méltó eredménynek” nevezte a megállapodást, és azt mondta: fontos, hogy az EU megmutassa, képes a határozottságra, valamint meg tudja védeni érdekeit.

Újságírói kérdésre válaszolva közölte: nagyon fontos az energiaellátás biztonsága és az egyenlő versenyfeltételek biztosítása mellett a Kreml szankcionálása. Hangsúlyozta: „az energiaágazatot érintő szankciók kérdése érzékeny téma, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy megszüntessük függőségünket az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól”. Hozzátette: a tanács figyelembe vette a tengerparttal nem rendelkező országok helyzetét.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés