Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Orbán Viktor ma bejelenteti az ÉV EGYIK LEGJOBB HÍRÉT! Ennek most végre minden magyar örülhet! Ez bizony Téged is érint! >>>
Mindenegyben Blog - 2022. május 31. (kedd), 08:46

Orbán Viktor ma bejelenteti az ÉV EGYIK LEGJOBB HÍRÉT! Ennek most végre minden magyar örülhet! Ez bizony Téged is érint! >>> (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 máj 31

Egység

Az állam-, illetve kormányfők felszólították a megállapodás konkrét intézkedésekbe öntésére hivatott Tanácsot: véglegesítse és haladéktalanul fogadja el a szükséges intézkedéseket, hogy biztosított legyen az uniós egységes piac működése, a tisztességes verseny, a tagállamok közötti szolidaritás, és egyenlő versenyfeltételek maradjanak a tagállamok között az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség fokozatos megszüntetése tekintetében. (Az egységes piac és a szolidaritás hangsúlyozása azért is érdekes, mert a magyar kormányt előzőleg sokan az üzemanyag-ársapka miatt – pontosabban azért, mert csak a magyarok vehetik olcsón a benzint és gázolajat a kutakon – diszkriminációval vádolták.)

Hirdetés
[ ]

Orbán győzött

Magyarország is elfogadta a megfelelő feltételekkel az olajembargót, úgy, hogy Magyarország csövön továbbra is vásárolhat orosz olajat, de ha a vezetékekkel valami történik lehetőségünk lesz máshogy behozni az energiahordozót az országba. Az uniós tagállamok mások sem támogatták teljes mellszélességgel az embargót, hisz Csehország és Szlovákia is erősen függ az orosz olajtól. A magyar kormány elérte, hogy csak a tankerekkel szállított olajra terjed ki a behozatali tilalom, a csővezetéken érkezőre nem. Magyarország számára pedig az a biztosíték, hogy az ellátás megszakadása esetén „vészhelyzeti megoldásokkal” megoldható a szállítás.

Magyarország tehát gyakorlatilag mentesült az olajembargó alól, ahogy a miniszterelnök az éjjel bejelentette, a magyar energiaellátás továbbra sincs veszélyben.

Ezért jelentene „öngyilkosságot” az azonnali olajembargó végrehajtása Magyarország számára

Ezért jelentene „öngyilkosságot” az azonnali olajembargó végrehajtása Magyarország számára

Egyéb döntések

A csúcstalálkozón másról is szó volt: a tagállamok megállapodtak arról, hogy kizárják a nemzetközi banki rendszerből, a Swiftből az orosz Sberbankot. Ezen felül három orosz, állami műsorszolgáltató uniós elérését korlátozzák, és szankciókat vetnek ki azokra a személyekre, akik ellen alapos a gyanú, hogy Ukrajnában háborús bűnöket követtek el.

Ursula von der Leyen

Hirdetés

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke üzenetében üdvözölte a megállapodást, és közölte: a megszorító intézkedések az év végére az Oroszországból az Európai Unióba irányuló olajkereskedelmet mintegy 90 százalékkal csökkentik majd.

Sajtótájékoztatóján az uniós bizottság elnöke reményét fejezte ki, hogy a fennmaradó – elsősorban a Barátság kőolajvezetéken érkező – mintegy 10 százalékról is hamarosan megegyezés születik a tagállamok egyetértésével.

Ursula von der Leyen úgy vélte, hogy a Barátság kőolajvezetéken Magyarországra érkező orosz olaj pótolható a Horvátországból tengeri úton érkező Adria olajvezeték kapacitásának növelésével. A kapacitásnöveléshez szerinte mintegy 45-60 napra lehet szükség, valamint „némi beruházásra”, köztük a magyar olajfinomítók átalakítására a más minőségű olaj feldolgozására. Elmondása szerint Magyarországnak elegendő ideje lesz arra, hogy a más forrásból származó olaj felhasználására álljon át.

Alexander De Croo belga kormányfő a tanácskozásról távozva megerősítette, hogy Magyarország és Szlovákia számára a vészhelyzeti intézkedés bevezetésének lehetősége is fennáll: ha ugyanis külső okok miatt csökkenne az olajellátásuk, akkor más forrásokon keresztül biztosíthatják azt.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a megállapodás nélkül „nehéz lenne hatékony fellépésről beszélni a putyini hadigépezet ellen”.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés