x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Pár perce érkezett a szomorú hír! Már a nyakunkon lehet a koronavírus negyedi hulláma?! EKKOR JÖHET PONTOSAN: ERRŐL JOBB HA TE IS TUDSZ!!
Mindenegyben Blog - 2021. június 23. (szerda), 13:45

Pár perce érkezett a szomorú hír! Már a nyakunkon lehet a koronavírus negyedi hulláma?! EKKOR JÖHET PONTOSAN: ERRŐL JOBB HA TE IS TUDSZ!! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jún 23

Ugyan a koronavírus harmadik hulláma lecsengett Magyarországon, ez nem jelenti azt, hogy a világjárványnak vége lenne.

AZ ÚJ VARIÁNSOK MIATT ELŐFORDULHAT, HOGY KELLŐ ÓVINTÉZKEDÉS HIÁNYÁBAN A MAGAS ÁTOLTOTTSÁG ELLENÉRE EGY NEGYEDIK JÁRVÁNYHULLÁM IS FELÜTI A FEJÉT HAZÁNKBAN

Hirdetés
[ ]

– mondta el Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központjának igazgatója a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján.

A SZAKEMBER ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY EGY ÚJABB HULLÁMOT ELKERÜLJÜNK, A TÖMEGES TESZTELÉS FENNTARTÁSÁT, A GYEREKEK OLTÁSÁT, ILLETVE A VARIÁNSKÖVETŐ VAKCINÁK ALKALMAZÁSÁT JAVASOLJA, AMELY ÖSSZESSÉGÉBEN MÉG MINDIG JÓVAL KEVÉSBÉ KÖLTSÉGES, MINT EGY ÚJABB LEZÁRÁSI KÖR.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványügyi matematikai modellező projektje az elmúlt 1,5 évben nagyban segítette a koronavírus-járvány elleni küzdelmet. A csapat tavaly nyár végén nagyon pontosan meg tudta mondani előre, hogy a második hullám betör Magyarországra, illetve előre jelezték a második hullám csúcsát is, és az ő előrejelzésük által támogatva születtek meg egyes korlátozó intézkedések is. Oroszi Beatrix elmondta, a modellt át kellett alakítani, így előre jelezte, hogy nem fog a második hullám lecsöngeni, hanem harmadik hullámba fog átlépni.

A konferencián felmerült a kérdés, hogy kell-e újabb hullám miatt aggódni. A harmadik hullám részben a magas oltottságnak, részben pedig a szezonalitásnak köszönhető lecsengett, de a pandémiának még nincs vége.

Bahreinben és a Seychelles-szigeteken a magas oltottság ellenére ismét felütötte a fejét a járvány, illetve az Egyesült Királyságban is az új indiai variáns járványos terjedésnek indult, ami miatt az újranyitást lehet, hogy felülvizsgálják. Elsősorban az új variánsok terjedése aggasztó.

A harmadik járványhullám úgy tudott elindulni, hogy a már meglévő korlátozások voltak érvényben, amelyek az előző vírusváltozat terjedését meggátolták volna.

Hozzátette: jelenleg az indiai variáns terjedése kelt aggodalmat, hiszen egyértelmű, hogy gyorsabban terjed, mint az előző. Kérdés, hogy okoz-e súlyosabb megbetegedést, egyelőre erről még vizsgálatok folynak. Az is kérdés, hogy védenek-e a védőoltások: a britek arra jutottak, hogy a Pfizer és az AstraZeneca védenek, de 5-6%-os hatásosság-csökkenés így is előáll.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés