Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Pár perce érkezett a szomorú hír! Már a nyakunkon lehet a koronavírus negyedi hulláma?! EKKOR JÖHET PONTOSAN: ERRŐL JOBB HA TE IS TUDSZ!!
Mindenegyben Blog - 2021. június 23. (szerda), 13:45

Pár perce érkezett a szomorú hír! Már a nyakunkon lehet a koronavírus negyedi hulláma?! EKKOR JÖHET PONTOSAN: ERRŐL JOBB HA TE IS TUDSZ!! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jún 23

A védőoltásoknak kétféle hatása van:

– ha be vagyok oltva és találkozok egy fertőzéssel, nagy valószínűséggel nem kapom meg a fertőzést.

– ha pedig sokan vannak beoltva, akkor indirekt védettség is kialakul, viszont ehhez magas átoltottság szükséges.

Az eredeti variánsnál 75%-os oltottság adott volna ki nyájimmunitást, az indiai mutáns miatt viszont a 80%-os hatásosságú vakcinával mindenkit be kellene oltani, hogy nyájimmunitás legyen. Egy 100%-os vakcinával körülbelül 80-85%-át kellene beoltani a lakosságnak, viszont ilyen vakcina nincsen.

Hirdetés
[ ]
Dr. Oroszi Beatrix © ÁNTSZ

Nemcsak az a baj, ha gyorsabban terjed egy vírus, hanem az is, hogy egy idő után csökkenhet a védőoltások hatása, hiszen az új mutánsok kikerülhetik az immunválaszt.

Hirdetés

EZÉRT SZÜKSÉG VAN ÚJABB EMLÉKEZTETŐ-OLTÁSOKRA, AMELYEK AZ ÚJ VARIÁNSOK ELLEN VÉDENEK

– mondta el Oroszi Beatrix.

A szakember javasolja a gyerekek, 12-15 évesek oltását, illetve a variánskövető vakcinák használatát, az újabb járványhullám elkerülése végett az intézkedések kombinációja kell, egy intézkedés sem elég hatásos önmagában a pandémia ellen.

Oroszi szerint a védőoltás-apátia ellen is küzdeni kell, hiszen a járványhullám végével és a nyár beálltával egyre kevésbé érzik fontosnak az emberek a védőoltás felvételét.

A szakember úgy látja, hogy az, hogy örökre megszabaduljunk a koronavírustól, egyelőre nem reális. A variánskövető vakcinákkal viszont frissíteni lehet a védettséget időről időre.

Végül Oroszi Beatrix figyelmeztetett, hogy nem csupán koronavírusok vannak, hanem számos más járvány is volt a múltban, illetve a jövőben is lehetnek. Ha nem tudunk kikerülni a közöny és a pánik ördögi köréből, további pandémiák jöhetnek, de racionális, hatékony és célzott intézkedésekkel elkerülhető a globális világjárvány kialakulása.

Összefoglalásként: a harmadik hullám lecsengett, de a pandémiának nincs vége. Nem zárható ki, hogy egy újabb variáns újabb hullámot indít el, erre készülni kell. Ha újabb hullám lesz, ősszel kerül erre sor, viszont tudunk készülni rá és fontos, hogy készüljünk is. A tesztelés és a járványügyi rendszer fenntartása fontos, hiszen kevésbé költséges ez, mint a lezárások.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés