Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rendkívüli közlemény! Holnap reggel ellenőrizze a vízóráját! Ha ezt látja a számlapon, akkor azonnali teendője van! >>
Mindenegyben Blog - 2020. november 09. (hétfő), 14:22

Rendkívüli közlemény! Holnap reggel ellenőrizze a vízóráját! Ha ezt látja a számlapon, akkor azonnali teendője van! >>

Hirdetés
Hirdetés
2020 nov 09

A nagy hidegben ellenőrizni kell a vízórákat! Ha a számlapján jegesedés látható, ezt kell tenni.

Ha nem nagy a gond, még házilag is orvosolható!

A fagy elsősorban a nyaralóknál vagy a ritkán használt vízvezetékeknél okoz csak komoly károkat, de az extrém hidegnek számító -20 fok esetén azokat a háztartásokat sem kímélik, ahol sok vizet használnak, és erős az áramlás.

Hirdetés
[ ]

Ha a vízmérők szétfagynak, óriási csőtörést is okozhatnak. A hiba elhárítása pedig a felhasználókat terheli; ráadásul sok esetben több tízezer forintos költségről van szó.

A hatályos jogszabályok szerint a fagy kiengedésekor elfolyt vizet, a mérőcsere költségeit, és a szétfagyott, nem javítható vízmérőt a felhasználónak kell megfizetnie, ugyanis a törvény szerint köteles a vízmérő fagy elleni, megfelelő védelméről gondoskodni.

Két veszélyes állapotot idézhet elő a komoly fagy:

Befagy a vízóra: Ez a jobbik eset! Hősugárzóval, erős hajszárítóval fagymentesíthetjük az órát, és megoldódhat a baj.Szétfagy a vízóra: A számlapját belül szétnyomta a jég. Ilyenkor mindenhol ömlik a víz, ami persze ilyen hidegben, hamar meg is fagy. Ezt jégcsapok jelzik a vízórán! Ilyenkor egy lehetőség marad: ki kell cserélni!FONTOS! Ha nincs víz a lakásban azonnal ellenőrizd a vízórát!

Befagyott vízóra esetén hősugárzóval, esetleg komolyabb hajszárítóval fagy-mentesíthetjük az órát, és megoldódhat a baj.

Szétfagyott vízóra esetén A szétfagyott vízóra könnyen felismerhető ugyanis a számlapját belülről szétnyomja a jég!ilyenkor mindenhol ömlik a víz, ami ilyen hidegben, többnyire hamar meg is fagy (ezt jégcsapok jelzik a vízórán!). Ez már működésképtelen, így ki kell cserélni.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés